Кунева се готви да стане първа политическа сила. Снимка: БТА
fallback

Меглена Кунева ще учреди партията си "България на гражданите" до края септември, обяви самата тя в Русе.

По думите на Кунева политическата й формация ще бъде основана на свобода във всяка една сфера - медии, икономика, собственост, мислене, на демократичност, като една истинска европейска партия.

Тя обяви, че се е амбицирала да върне България на гражданите и да прекъсне хранителната среда на "сивата партия".

Бившият еврокомисар заяви, че иска да направи политическа новост.

"Не може да има само в науката и техниката иновации. Трябва да има и в социалния живот", каза Кунева.

Тя демонстрира самочувствие и обяви, че ако не се е била явила на президентските избори, останалите партии нямало да извадят "прилични кандидати".

"Те се съобразиха с мен, а не аз с тях", заяви тя.

Меглена Кунева допълни още, че парламентарните избори през 2013 година ще бъдат изключително тежки, но за "България на гражданите" те няма да са свързани нито с олигарси, нито с купуване на гласове.

Кунева определи битката с останалите партии като "неравна" и допълни, че не прави сметки колко процента ще получи на вота. По думите й "България на гражданите" може да повлияе повече на изборите с честност, отколкото ако създаде картел.

Меглена Кунева допълни още, че очаква партията й да стане политическа сила, но по думите й това не може да стане веднага.

"Ще направим всичко възможно за най-добро представяне още на тези парламентарни избори, но това е дълъг политически проект, който няма да прави компромиси с честността", обяви бившият еврокомисар.

Кунева обяви още, че иска и ще поставя критерии, по които България "месец след месец и година след година ще върви все по-нагоре и ще става все по-добре".

Тя се похвали, че има екип, с които да го направи - добри икономисти и добри администратори и хора, които са много дълбоко запознати с европейската политика.

Кунева за пореден път отхвърли възможността за коалиции преди или след изборите.

"Когато една партия е със самочувствие, тя се явява сама на избори", обясни тя и уточни, че сдружение "България на гражданите" остава и всеки, който избере гражданския характер може да остане там. Сдружението щяло да изпълнява функцията на морален борд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

314

T.N.T.

преди 11 години

TOVA,KOETO GO E KAZALA W4ERA KUKLUNEVA,DNES IZLIZA LAJA!!!...TOVA,KOETO GO E KAZALA DNES KUKLUNEVAUTRE IZLIZA LAJA!!!......I WSI4KO TOVA E NA 100% WQRNO....KAKAV 4OVEK SI KUKLUNEVA!?......AAA DA BE,TQ E KOMUNISTKA......KOMU NISKA,KOMU WISOKA,ZA POZITANO 20 SI E BA6 TAMAN....6TE OTMAKNE NQKOI I DRUG GLAS WAMPIRA,NALI TOVA MU E PARTIINOTO PORA4ENIE NAKLANA PRAMOV,ZA DA SI ZASLUJI MILIONITE...

313

Анонимен

преди 11 години

Партията на Кунева като ТЕРМИНАЛ-3

312

Жоро

преди 11 години

Жалка картинка ... Старата банда,с нов антураж

fallback