Александър Николов. Снимка: АЕЦ Козлодуй
fallback

Не съм усетил в последно време някакво недоверие от страна на министър Добрев към моята работа, но аз подкрепям решението за тази промяна в ръководството, обяви вече бившият изпълнителен директор на АЕЦ "Козлодуй" Александър Николов пред БНР.

В понеделник вечер съветът на директорите на Българския енергиен холдинг освободи Николов от поста и назначи на негово място зам.-министъра на икономиката, енергетиката и туризма Валентин Николов.

Мотивът за смяната е "да се подобри координацията и темпото на работата по удължаването живота на пети и шести блок на АЕЦ "Козлодуй" и изграждането на нова ядрена мощност на площадката на централата".

"Бъдещето на АЕЦ "Козлодуй" е по-важно от всички нас и искрено се надявам, че АЕЦ ще бъде управлявана добре, както и според мен до момента така се управлява", обяви Николов и подчерта, че оставя централата на сравнително добра печалба за 2011 и за първите 3 месеца на 2012 година.

Той заяви още, че според него се работи в добри темпове за бъдещото изграждане на 7-и блок на централа.

"Разбира се, винаги може да се смята, че нещо може да е по-добро", подчерта той.

Oще по темата

Николов коментира и бъдещето си след напускане на поста, като посочи, че се надява да продължи да работи за АЕЦ "Козлодуй", тъй като е "дялан камък".

"Снощи ме информираха официално и протоколно, но поговорихме за моето бъдеще в АЕЦ "Козлодуй", обсъдихме въпроса за моето продължаване на кадрова работа в централата и аз приех.

Друг е въпросът, че в момента в щатното разписание на АЕЦ "Козлодуй" няма свободна длъжност, към която бих проявил, примерно, някакъв интерес. Но щатното разписание се променя. Всичко е възможно", подчерта бившият шеф на атомната ни централа и завърши:

"Не се сърдя на никой, постът не съм го смятал за висок, а за отговорен".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

Козлодуй

преди 11 години

От АЕЦ-а ни останаха само последните две букви...

56

до 57

преди 11 години

Александър Матросов.

55

До 55

преди 11 години

Защо бе тъпоглавец,като е професионалист според птичия ти мозък,при тези резултати,които е постигнал,ще го заменят с някакъв баничар,завършил ДВГ,а той ще е доволен?

fallback