Димитър Стоянов e избран за председател на Инициативния комитет за учредяване на новата Национал-демократична партия. Снимка: БТА
fallback

Независимите депутати Валентин Николов, Димитър Карбов и Огнян Тетимов, които излязоха от ПГ на "Атака", сега напускат и инициативния комитет за създаването на новата партия на Димитър Стоянов и Капка Сидерова.

Решението на тримата отцепници идва само месец след като се състоя заседанието на инициативния комитет за  учредяването на "Национал-демократичната партия", което ще бъде на 2 юни.

"Не приемаме съставянето на нова политическа формация, базирана на лидерски и семеен тип, каквато се очертава да бъде "Национал-демократична партия" с лидер Димитър Стоянов и заместник Капка Сидерова", се посочва в декларацията, подписана от тримата.

Според тях партиите се създават по идеологически признак, а не по семеен. Това не отговаряло на разбиранията им за модерна и демократична партия.

"Убедени сме, че в България има нужда да бъде създадена истинска модерна, патриотична и демократична политическа формация, която да сложи край на екстремизма, ксенофобията, конфронтацията и кресливия национализъм", отбелязват тримата независими депутати.

Oще по темата

Те декларират, че няма да прекратят усилията си в търсене на новия смисъл на българския национализъм
и ще продължат да търсят вярната формула за реализацията на идеите си и тези на избирателите им.

До новата формация се стигна, след като в "Атака" избухнаха скандали с пълна сила. Сагата започна, след като Димитър Стоянов поиска оставката на Сидеров.

Възникна и спорът кой иска да превземе партията – депутатката Деница Гаджева, за която се твърди, че е в близки отношения с лидера на “Атака”, или Капка Сидерова, която вече се раздели със Сидеров.

Паралелно със семейните трусове "Атака" остана само с 10 депутати в Народното събрание, което е минималният брой за парламентарно представителство.

Сред учредителите на новата формация на Димитър Стоянов бяха депутатите, напуснали "Атака" - Борислав Стоянов, Димитър Карбов, Огнян Тетимов, Валентин Николов и Петър Хлебаров, както и Капка Сидерова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

vijte FRanziq

преди 12 години

vijte Marin ljo Pen vuv Franziq. Podobni partii ima ve4e v zqla evropa. Tazi e po dobra ot Ataka na ludiq

58

za ndp

преди 12 години

Podkrepqm novata partiq,koqto na 2 yni ste stane fakt. Nazional demokrati4nata partiq ste zastiti istinskiq nazionalizum,koito Siderov ynistoji,ste glasuvam za tqh,zastoto sa iskreni i po4teni

57

aik2000

преди 12 години

Петя Колева Иванова Преслава Аз имам чувство към био медицината въобще.Никога не съм лъган в тази област защото познавам болести по инпулси на тялото .Ти си влюбена жена и имаш заседнал камък в бъбреците който е от лявата част .Аз съм експерт в тази технология и искам да те лекувам с хомеопатия по технологията на Англия.Не искам да ти слагат никакво облъчване защото си затриваш и Яйчника т.е. шийката му и се хваща най-лошия РАК при жените който води въобще до безплодие.aik2000***abv.bgPIKA+

fallback