Снимка: Impact Press Group

Стремежът да бъдат смачкани и окепазени службите е дълбоко вреден за държавата. Това заяви по повод освобождаването на Кирчо Киров и Румен Миланов бившият министър на вътрешните работи Румен Петков.

Припомняме, че премиерът Бойко Борисов освободи бившия шеф на НРС и доскорошния ръководител на БОРКОР с мотива, че двамата повече няма да го съветват.

"Имал съм честта да работя и с Кирчо Киров, и с Румен Миланов. И двамата са изключително стойностни, подготвени, знаещи и можещи хора. Те биха били чест за всяка една служба и чест за нашата държава. Не разбирам стремежа да бъдат оклеветени и унизени, не го приемам, отхвърлям го. Това е голяма грешка", заяви Петков пред Нова телевизия. 

Според него в службите не са останали хора, които действително познават структурата и могат да вземат решения.

Централизацията на специалните звена под шапката на МВР е вредна за демокрацията в България, каза той и допълни, че идеята на Дирекцията за борба с организираната престъпност и НСО да бъдат "окомплектовани вън от МВР не е лоша идея".

Във връзка с твърденията на бившия служител на НСО Николай Марков, че хора от службите работят и за престъпния свят, Петков обяви:

"Този човек е за 4-и километър. Това се прави от някого. Ако някой му е обещал, че ще го върне на работа – няма служба, която да вземе такава воняща хлебарка, която утре ще се обърне отново срещу него", не изневери на хапливия си стил бившият МВР шеф.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase