Министър Павлова посети обекта. Снимка: БТА
fallback

Почти 3 месеца по-рано ще бъде пуснато в експлоатация основното трасе на Южната дъга на Околовръстния път в София, похвали се регионалният министър Лиляна Павлова, която посети строителната площадка.

„На 10 юни предсрочно, въпреки че срокът е 29 август, ще бъде пуснато основното трасе и локалите, за да може да "отпушим тапите" предвид летния сезон и очаквания голям трафик през юли и август“, обясни пред журналисти Павлова, която провери изграждането на обекта в близост до ИКЕА.

Останалата част, включително връзката с бул. "Климент Охридски", ще остане, както е предвидено, за края на август и началото на септември, посочи министърът.

Тя отбеляза, че ускоряването в никакъв случай няма да е за сметка на качеството. Експертите ще правят допълнителни тестове и проби, за да е сигурно, че качеството ще бъде на необходимото ниво, увери Павлова.

Oще по темата

По повод изкърпването на дупките по магистрала „Тракия“ с рециклиран асфалт Павлова посочи, че технологията е устойчива и качествена, както и два пъти по-евтина.

Лазаров допълни, че повечето от магистралите в Централна Европа се рехабилитират така и с използването на технологията "студено рециклиране" няма да се влага нов инертен материал, като така ефектът е и екологичен.

"След празниците през май ще започне "изкърпване" и на Северната дъга на Околовръстния път, но няма да има рехабилитация, тъй като там очакваме включването и изграждането на Северната тангента, която ще поеме транзитния трафик", посочи още той.

Лазаров потвърди, че АПИ извършва проверки за фалшиви винетки и добави, че масово са се увеличили случаите на имитации на винетни стикери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

до тройното дабълю

преди 12 години

ами да,има бюджет,и къде е той?къде са евро парите?а за сведение-това не е метро а високоскоростен трамвай дето на мен лично не ми е нужен-а да и приоритет беше да се прати строшената ни фрегата в средиземно море-да помага...ай сиктир,*** такъв,що имаме най-ниски заплати в европа?и тва ли е приоритет?що не се строят заводи а молове-приоритет пак,амангалите с по 6 -7 висящи дела-навън-пак приоритет,закриване на работни места-приоритет,аре у лево...нали метрото се строи с еврофондове бе

52

www

преди 12 години

Що не направили това, що направили онова... Разеберете, всичко си има БЮДЖЕТ. Затова и има ПРИОРИТЕТИ. ЕС дава 80% а ние 20%. За случая на София, метрото за две години е глътнало примерно 200млн лв от БЮДЖЕТА. Независимо дали под формата на кредит или друго. Съвсем бакалски казано, когато се построи метрото ще има 100 млн лв за други неща, на година. Тогава ще направят и дупките около горубланското ханче - примерно. Във всяко семейство си има ПРИОРИТЕТИ. Така би следвало да е и за БГ и за София.

51

до червеното палче

преди 12 години

ей ***,наври си червеното пост комунарско палче в червения *** и *** на 50 метра на юг от великото тиквенско творение карфур в уличките на МЛАДОСТ и ще говорим пак!дупки до колена!като окрадат сребърния фонд и там ше ви напраят трамплини както пише колегата!

fallback