Първанов се подписва за провеждане на референдум за съдбата на АЕЦ Белене. Снимка: БТА
fallback

Георги Първанов се включи в протеста в Плевен, където над 2000 души демонстрираха срещу решението да не се строи АЕЦ Белене.

За пореден път активисти поискаха референдум „за” и „против” атомната централа, публично огласяване на доклада на HSBC, както и преразглеждане на решението на правителството и парламента за спирането на работата по проекта.

Първанов заяви пред демонстрантите, че по-доброто бъдеще на страната ни минава през строителство на АЕЦ Белене.

Той определи като престъпно решението, с което страната се отказа от проекта, като заяви, че вината е лично на Бойко Борисов.

Според него следващото национално отговорно правителство ще възобнови строежа на атомната централа и се "обзаложи" с правителството, че проктът ще го има.

Следващият протест е насрочен за началото на май в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

281

Не социалист

преди 11 години

274 , Първанов го имаше цели 10 /възможни според Конституцията /години на най високия пост в България и се представи възможно най добре в сравнение с крадливите седесари- президенти преди това ! Това ви тревожи и бърка в сините ви *** и затова сега говорите мръсотии наляво и надясно -на умряло куче нож вадите ! Само че ,Първанов не е умряло куче , а просто следващия Премиер на България ! Ясно ?

280

АНОНИМЕН

преди 11 години

А НА БАС,ЧЕ НЯМА ДА ИМА? А КАКВО ЩЕ КАЖЕШ????????

279

АНОНИМЕН

преди 11 години

НА БАС,ЧЕ НЯМА ДА ИМА?, А КАКВО ЩЕ КАЖЕШ??????

fallback