Иван Костов - разочарован, но непоклатим. Снимка: БТА

Лидерът на ДСБ Иван Костов призова напусналите партията да напуснат и Столичния общински съвет. Вчера Прошко Прошков, Даниел Митов, Петър Николов и Христо Ангеличин обявиха, че напускат ДСБ. Ангеличин и Николов разкриха, че смятат да работят за сдружението на Меглена Кунева.

Общински съветници в СОС от четиримата обърнали гръб на Командира са Прошков и Ангеличин. 

„От името на Синята коалиция, която ги е подкрепила за общински съветници, настояваме те да излязат от общинския съвет на София“, каза Иван Костов.

Според тъмносиния лидер излизането от СОС ще е чистият начин да използват възможностите и качествата си в политиката на друго поприще. Той посочи, че не могат да инвестират в "хора, които не носят доверие".

По думите на Костов Прошков и останалите не са поели никаква част от отговорността за провала на местните избори, в които са участвали.

Лидерът на ДСБ добави, че освен това са поискали още по-отговорни позиции в партията, които са им били отказани. Като пример той даде участието на Прошков в избора за лидер на столичната организация на ДСБ. Прошков не успя да спечели доверието на организацията, посочи Костов.

Най-разумната стъпка от наша страна е да инвестираме в други хора, които ще са много по-отговорни и ще ценят това, което се прави за тях, обясни Костов.

Още по темата

„Разочарование политиката носи непрекъснато, на мен - в големи порции, но ако питате дали това ме разколебава, отговорът е „Не”, отсече Командира.

Запитан как ще коментира изказванията на напусналите, че идеята и каузата на ДСБ се се изчерпали, Костов посочи, че са се появили идеята и каузата на Меглена Кунева. Не вярвам в тези лесно изчерпващи се и бързо появяващи се каузи, добави лидерът на ДСБ.

Колегата му от Синята коалиция Мартин Димитров също коментира темата. Той посочи, че тези хора ще предадат Меглена Кунева по същия начин, както са предали  ДСБ.

В политиката винаги има кебапчета, има кебапчийски котараци”, каза той. Колкото по-рано подобни хора напуснат Синята коалиция, толкова по-добре, категоричен беше Мартин Димитров. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase