Четирима обърнаха гръб на Костов. Снимка: Булфото
fallback

Даниел Митов, Петър Николов, Прошко Прошков и Христо Ангеличин обявиха, че напускат ДСБ.

В декларация до медиите четиримата пишат, че напускат редиците на Командира, защото партията не е осъществила амбициозните си ангажименти – да стане алтернатива на фасадната демокрация, да формулира нова национална кауза, да изгради десница отвъд дневния ред на политическия преход.

Oще по темата

"С течение на времето ние се превърнахме от общност на каузата в клика, която търси само и единствено собственото си оцеляване. И което е по-лошо, превърнахме избирателите си в заложник на политика, която вместо да заплашва, легитимира политическата фасада с предсказуемата си критика и непоследователното си поведение", пишат те.

Четиримата допълват, че в началото на 2012 г. са се опитали да повдигнат дебат за случващото се в ДСБ и десницата.

"Дебат обаче не се случи. Вместо това ни беше отговорено, че вече няма да се "инвестира" в нас", добавят те.

Митов, Николов, Прошков и Ангеличин твърдят, че с напускането си от ДСБ не абдикират от политиката. Споделят още, че не напускат дясната общност, с която споделят общи политически ценности. Не отбелязват обаче дали ще се присъединят към съществуващ или пък ще градят собствен политически проект.

"Няма да прекратим усилията си да открием новия смисъл на българската десница", обещават единствено те.

Dnes.bg припомня, че Прошко Прошков, който беше кандидат за кмет на Синята коалиция на последните местни избори през октомври миналата година, подаде оставка от ръководния орган в края на март, след като отправи остри критики - най-вече към политиката на лидера на ДСБ.

Вторият тръгнал си днес Даниел Митов беше зам.-председател на тъмносинята партия, а след 8-то Национално събрание миналата година остана член на ръководството.

Третият, отрекъл се от Командира - Петър Николов, влезе в ръководството на ДСБ през октомври 2009 г.и остана в него до 2011 г.

Четвъртият напуснал тъмносините редици - Христо Ангеличин, е бивш общински съветник от ДСБ в Столичния общински съвет от 2007 до 2011 г .и също член на ръководството от 2008 - до 2012 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

ДО 52

преди 12 години

ДАНО В БЕЛЕНСКИЯ ЗАТВОР,РАЙОНА МУ И БЕЗ ТОВА Е ТАМ!!!

49

до 53

преди 12 години

Интереса клати феса.

48

Анонимен

преди 12 години

Ето това е умен човек, който след 10 години в опозиция още е трън в очите на комунисти и ченгета. Защото има държавническо мислене! В момента само политика Костов осъзнава на държавническо ниво какво се случва в БГ... Предупреждаваше и за Виденов...и за Симеон... и за Тройната коалиция..., а за Доган казваше,е е ПРОКЛЯТИЕТО НА БЪЛГАРИЯ...Обаче българският народ е заспала кокошка, вика, скача по митинги пет-шест дни, а после се надупва да го клатят няколко години...

fallback