Дянков обеща държавата да помогне със средства за възстановяване на паметника на 10-и Родопски полк в Хасково. Снимка: БТА
fallback

Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков е против идеята да бъдат премахнати биодобавките като временна мярка за намаляване на цената на горивата. Той каза това при посещението си днес в Хасково.

"Някои от идеите, които излизат за временно намаляване на цената - например, отпадане на добавката за биогорива - аз съм категорично против", посочи вицепремиерът и добави, че това вече е било направено като временна мярка.

По думите му това е изискване на Европейския съюз и ние трябва да се стремим да го изпълняваме. Освен това според него биодобавките са полезни и екологични, а и по този начин се подпомага секторът на земеделието.

Няма как да намалим или да отпадне акцизът, дори и временно, защото ние сме дори под минимума, изискван от ЕС, отбеляза вицепремиерът.

Симеон Дянков, придружаван от областния управител Ирена Узунова, посети паметника на 10-и Родопски полк в Хасково и пое ангажимент държавата да помогне със средства за възстановяването му, съобщи БТА.

Oще по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

Анонимен

преди 12 години

Е, имах си аз..Дянков да иска нещо, което ще облекчи народа!!!! Гърч за тях,нали бе Дянка...Как върви плана за докарване на българина до просешка тояга,а? Само да напомня и на теб и на господарите ти,че нас ни е имало , оцеляли сме след няколко робства, клали са ни, покръствали са ни, рязали си ни територии ,но ето ни ПАК НИ ИМА, и ще уцелеем на пук на теб и на онези зад океана!!! ПРОЛЕТ ПУКНА-НИЕ НЕ!

54

a

преди 12 години

Няма как да намалим или да отпадне акцизът, дори и временно, защото ние сме дори под минимума, изискван от ЕС, отбеляза вицепремиерът. А заплатите ни не са ли много под минимума на ЕС ????????? *** няма оправия докато ни управлчват безхаберници ....

53

777

преди 12 години

АКО ПОЛИТИЦИТЕ, МОЖЕХА ДА ЧЕТАТ МИСЛИТЕ НА НАРОДА ,ЩЕШЕ ДА ГИ Е СРАМ ДА ИЗЛЯЗАТ НА УЛИЦАТА. АКО РАЗБИРА СЕ ,МАГАРЕТАТА ИМАТ СРАМ.А ДА КОМЕНТИРАМ ДЯНКОВ НЯМАМ НАМЕРЕНИЕ. ПРЕЗРЕНИЕТО Е НАЙ ДОБРИЯТ ОТГОВОР.

fallback