Жорж Ганчев се завръща. Снимка: архив, Булфото

Колоритният Жорж Ганчев се връща в политиката със своята формация "Национално патриотично обединение", обяви самият той пред Нова телевизия.

Той беше категоричен, че догодина се завръща самостоятелно на изборите, без да участва в каквито и да било коалиции.

"За най-голямо мое учудване искам да кажа, че Жорж се връща в политиката, защото не мога да търпя майкопродавците. Не мога да търпя крадците на България в политическата класа да се държат като фараони и техните мекерета – местните фараони в малките градчета да тероризират дребния, средния и семейния бизнес, за който се борих аз толкова години", мотивира той решението си. 

Относно управлението на ГЕРБ Жорж Ганчев обяви, че "Бойко е нужен днес".

"Той е енергичен и може да свърши работа. Учи се в движение, както виждате и си променя мнението по четири пъти на ден, но може би ситуацията го налага. Но една птичка пролет не прави", смята той.

Според него Борисов нямал усещането да се допитва до експерти, а до хора, които му харесвали и му казвали "да". "Yes man" не са най-добрите специалисти", смята Ганчев.

"Нов човек не е нужен, ако Бойко разбере, че не знае и не може всичко. Той е влюбен толкова в  себе си, че се ревнува. Да се ревнуваш сам е най-суетното нещо на земята", допълни той.

Според него "в България властта се търкаля по улицата и всеки може да се наведе и да я вземе". Имало невероятно оскотяване сред хората и липсата на надежда, че нещо може да се оправи.

За ситуацията в БСП Ганчев заяви, че "тези хора ще се самоизядат".

Първанов искал да разцепи БСП, което било престъпление. А относно състоянието на политическите партии, той заяви, че всичко е вакуум и никой не знаел къде е.

Относно емблематичната му фраза "Не ме гледай умно, българино",  Ганчев каза, че с днешна дата българинът е поумнял, но пък платил огромна цена.

"Ще си прекарам останалите дни в името на твоето величие, българино, обичам те", добави в свой стил Жорж Ганчев.

С новата си формация той искал да даде надежда на младите българи да не презират труда и езика си, а да се гордеят с него. Жорж Ганчев сподели, че е изгонил "Болен Лидеров" и Румен Леонидов, защото те предлагали единствено омраза.

"Нашият народ е една шепа, как може брат с брата да се третира с омраза", мотивира той решението си и допълни, че политиката на омразата е "стара шапка".

Той иска партията му да излъчва вяра, добрата и уважение към закона и семейството.

Той заяви, че старата му партия „Български бизнес блок", с която стана известен, вече не съществувала, защото била открадната „по указание на Иван Костов с помощта на циганите на Цветелин Кънчев“.

Той обясни още, че през 1994 г., когато БББ спечели 24% на парламентарните избори, червената мафия им отнела 720 000 допълнителни гласа, като са ги обявили за мъртви души. Целта им била да спрат политическия възход на партията му.

За себе си Жорж Ганчев разказа, че живее в „Галактика Владая“.

"Обичам си селото. През лятото съм в село Резово, в Лос Анджелис – на 800 метра от океана. Сега с моя нов партньор в Холивуд написахме нов филм – екшън трилър. Локацията е Русе. Много бърз, с любовна история вътре, бандюги от Русия перат пари през България", разказа той.

Жорж бил режисьор, продуцент и сценарист на филма. Актьорство не му трябвало, тъй като той бил "щастливото овчарче от България". Освен че се занимава с кино, Жорж Ганчев се похвали и с романа си „Радостта на палача".

Жорж Ганчев, чието рождено име е Георги Петрушев, е роден на 29 август 1939 г. в Пловдив.

През 1990 година основава своя партия Българския бизнес блок (БББ) и става неин председател до 1996година, когато съпартийците му устройват комплот и му взимат името на партията.

Участва в президентските избори през 1992 година, получава 17 % от гласовете, което го нарежда на трето място сред кандидатите на първия тур. Депутат е в 37-ото и 38-ото Народно събрание

Много от репликите му като  „Не ме гледай умно, българино“, „Сладур, ти си цвят за живота ми!", „Не ме учи, момченце" остават в историята.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase