Росен Плевнелиев. Снимка: БТА
fallback

Президентът Росен Плевнелиев оцени положително разговорите на премиера Бойко Борисов за доставка на втечнен газ от Грузия.

"Не съм очаквал като президент, че само за два месеца ще има такъв пробив и такъв напредък по тези приоритети, които обявих, по енергийната ефективност и по енергийната диверсификация", коментира пред журналисти държавният глава.

Oще по темата

По думите му България вече е родила своя трети голям приоритет.

"И аз съм голям приятел и поддръжник, още от първия ден като министър проповядвах, освен магистрали и фискална стабилност, днес вече имаме и нашия тотален нов приоритет, който се нарича енергийна ефективност", каза Плевнелиев и призна, че енергийната ефективност е по-важна от магистралите.

"Тя е решение за тотално технологично обновяване на нацията, за модернизиране на икономиката ни и затова да имаме по-комфортен дом - България", настоя президентът.

Росен Плевнелиев е убеден, че в енергийна ефективност ще се излеят милиарди.

Попитан дали одобрява идеята на шефа на БОРКОР ген. Румен Миланов за трети вицепремиер, който да отговаря за спецслужбите, президентът Плевнелиев отговори, че ще остане настрани и ще чуе всички възможни идеи.

"Всеки в момента "слага нещо на масата", но не смятам, че просто от различните изказвания на един или друг член на работната група в момента можем да обобщаваме кое ще бъде и кое - не", коментира президентът.

"Моето лично мнение ще оставя за накрая, за да не предопределям мнението и аргументите на всички останали, но бъдете сигурни, че имам категорично мнение по въпроса - ще го чуем на КСНС през април", завърши държавният глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

113

!!!!!

преди 12 години

Президент и премиер в служба на банките и строителната мафия! Няма пари в населението за "допълване" мераците за печалби от въздуха. Каквото и да им сложите на блоковете те са си изживяли живота. на можете да ги изградите НАНОВО. На ясно са всички, че санирането е само измама за прибиране парите на баламите!

112

!!!!!

преди 12 години

Парите във фонда "Козлодуй" не са ли за премахване на старите блокове? Защо ги използва(т/ха) за саниране?Ханде сега банките и строителите за собствена сметка да разчистват. До сега площадката трябваше да е разчистена за новият блок. Защо разчистената от 1/2 блок площадка ще се лицензира пак, да не е имало краставици на нея?-----------------------------------И все пак тя се въртиГалилео ГалилейП.С. И да публикувате и да не публикувате истината пак ще излезе на яве и ще стане това което народа пише/пита.

111

likup

преди 12 години

Еее... не е само този гаф в последно време! А статуетките от времето на "наите"...

fallback