Ген. Румен Миланов. Снимка: БТА
fallback

103 хиляди лева за заплати са получили през миналата година работещите едва 12 души в БОРКОР – правителствената структура за борба с корупцията, обяви директорът й Румен Миланов.

Бонусите дадени за цялата миналата година на работещите в центъра пък били 40 хиляди лева.

Oще по темата
"ДМС-то бе въведено, защото хората изпълняваха по няколко случая едновременно и премиерът знае за тези допълнителни стимули", поясни генералът пред БНТ и допълни:

"Получиха ги тези пари, защото в началото работеха събота и неделя, даже пренасяха бюрата си, за да има къде да работят", допълни Миланов.

"В личен план аз не съм получил нито един лев, няма и да получа", категоричен бе той.

Румен Миланов обяви, че не работи за заплата, а за каузата. Гордее се, че именно той оглавява структурата, защото била уникална с три "уникални момента"– самата информационна технология, противодействието на корупцията чрез комплексно въздействие и изграждането на модерна администрация.

Той призна, че трудно се събират конкретни доказателства при дела за корупция. По думите му бюджетът за обществени поръчки е 4 – 4,5 млрд. лева на година.

"Въпросът е да вкараме корупцията в разумни граници, които не ощетяват обществото, защото нея я е имало и ще я има, каза още той. "Ако някой в света се е справил с корупцията, сигурно ще получи Нобелова награда", добави ген. Миланов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

81

Анонимен

преди 12 години

крадецът гони крадеца

80

Анонимен

преди 12 години

До стената и......РАЗСТРЕЛ на всички!

79

!!!!!

преди 12 години

Ще я свършат като кушлев - изхарчи повече от колкото върна на народа. Тези са за разтрел всичките. 150 хиляди за пренасяне на бюра.Че тез бюра златни са излезли на хората.

fallback