Мартин Димитров призова Дянков да актуализира Бюджет 2012. Снимка: БТА
fallback

СДС призова управляващите да актуализират бюджета за 2012 година.

"Призоваваме ГЕРБ да спрат да занимават българските граждани с вътрешните си проблеми, причинени от кадровия и политически потенциал, който явно е изчерпан. Нека сигналите, които изпращаме, се възприемат сериозно от правителството и финансовия министър Симеон Дянков, който трябва да предложи през юни актуализация на държавния бюджет за 2012 г".

Това обяви синият лидер Мартин Димитров след заседание на НИС на СДС в Пловдив.

Той посочи, че според националния план за реформи брутният вътрешен продукт /БВП/ намалява с 3 млрд. лева спрямо прогнозирания в бюджета размер от над 81 милиарда лева.

По думите му това означава, че очакваният дефицит през тази година вероятно ще бъде два пъти по-висок и ще достигне 2 милиарда лева.

Според Димитров България влиза в рискова позиция, има опасност приетите фискални правила да бъдат нарушени и дефицитът да достигне 2,5 процента от БВП.

По думите му сценарият "Гърция" не е избегнат, а правителството няма ясен план за действие.

“Колкото по-рано бъде предприета актуализацията, толкова по-малко и по-управляеми ще бъдат рисковете за страната ни”, аргументира се синият лидер.

Според него българската икономика се засилва все повече към пропастта, а ускорител на този процес е липсата на мерки от страна на ГЕРБ, които да повишат доходите на българите.

“Растящата безработица и продължаващото нежелание на чуждестранните компании да инвестират в България са сериозни индикатори, които остават впечатлението, че пропастта вече съзерцава правителството на ГЕРБ”, допълни Мартин Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

20

преди 12 години

Ами сбънднаха се, ама ти като обикновен гербав *** не можеш да го осъзнаеш :))). Като казваше това по миналата година какво стана? Още март охлюва пропищя, че сбъркал цифричките и актуализира бюджета, като дръпна 3 млрд. от резерва. Миналата година що стана? Като видяха, че ще издънят бюджета дръпнаха няколко милиарда заеми и резерва на НЗОК. Проблемът е, че тази година както са се оакали няма от къде да дръпнат. Всъщност има :) ще опапкат и Сребърния фонд, а после да му мислят следващите

18

Анонимен

преди 12 години

Този син ненормалник приказваше абсолютно същото за миналогодишния бюджет,че и за по миналогодишния,да се сбъднаха прокобите му.Абе Мартинчо,измисли нещо ново,стига се повтаря,ако не си в състояние,не се обаждай.

17

Анонимен

преди 12 години

мартинче,спри да се дрогираш бе момче,*** се занимавай с нещо полезно,бе момче младо, толко ли не разбра,че за политика не ставаш

fallback