Майка и син още мислят име на новата си партия. Снимка: Булфото
fallback

20 общински структури на "Атака" се цепят от Волен Сидеров и отиват в новата партия на доведения му син Димитър Стоянов и доскорошната му спътница в живота Капка Сидерова.

"Десетки други симпатизанти на националистите също се канят да станат последователи на новото движение. Причината – хората били разочаровани от "Атака", обяви Стоянов пред bTV.

Oще по темата
"Амбициите на всички нас е да не се зачеркват усилията, положени досега", коментира той и обясни, че разцеплението в "Атака" е било в резултат на лошия за партията изход от последните избори, а личните драми в семейството на Сидеров са били една малка част от проблема.

"Проблемът ескалира, когато се видя, че "Атака" не може да вземе 4% от гласовете - т.е. ако не се промени нещо, няма да влезе в следващия парламент", поясни евродепутатът.

Димитър Стоянов не беше категоричен в отговора си на въпроса дали той ще оглави новата политическа формация.

"Очаквам да ме изберат за председател, но това още не е решено. Засега ще бъде направена първа стъпка към учредяването на партията и ще се съобщи нейното име", каза Стоянов, отхвърляйки появилите се в медиите имена като Съюз на свободата или Национален патриотичен съюз.

"Името е избрано така, че да показва идеите на партията. Няма да е близко по звучене до "Атака", увери той.

Димитър Стоянов поясни, че новата партия няма да е на всяка цена срещу правителството. Дори напротив – ще се стреми да го подкрепя, доколкото политическите възгледи на двете страни го позволяват.

"Прагматичният подход в момента е да има стабилни правителства, да не се предизвикват излишни сътресения – затова бихме подкрепили управляващите", завърши евродепутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

РОЗ

преди 12 години

ДИМИТРЕ, Я СИ НАЛЯГАИ ПАРЦАЛИТЕ И СИ ГЛЕИ ДЕТЕТО И БУЛКАТА 4Е ЗА НИКЬДЕ НЕ СИ КАТО ТЕ ГЛЕДАМЕ 4Е СИ ПО *** И ОТ НАШИТЕ ДЕЦА А НИЕ ИМАМЕ ДЕЦА КОИТО ЩЕ ТЕ ТУРЯТ В МАЛКИЯ СИ ДЖОБ ПО ЗНАНИЯ И ИНТЕЛЕКТ ТИ СИ ЕДИН НАМАЗАН ПЕХЛИВАНИН , НЯМАШ НИКАКЬВ ОПИТ НИТО ПРОФЕСИОНАЛЕН НИТО ЖИТЕИСКИ А И НЕ ТЕ РАЗБИРАМЕ КАКВО ГОВОРИШ ЗА ТАЗИ ПРОФЕСИЯ СЕ ИСКА ЗНАНИЯ ,ХАРИЗМА, ИНТЕЛЕКТ А ТИ ГИ НЯМАШ

37

ПЕНКА

преди 12 години

АЗ НЕ ЗНАМ КАКВА Е ТАЯ АЛ4НОСТ ТОВА 4УДО, ТА СИ СМЕНЯТ ФИЗИОНОМИИТЕ КАТА ДЕН САМО И САМО ДА СА В ПАРЛАМЕНТА И ДА ЦОЦАТ ПАРИ ОТ И БЕЗ ТОВА МАЛОКРЬВНИЯ БЬЛГАРСКИ НАРОД,ЩО ЗА *** СА ТА ДА СЕ ПРОДАВАТ НА ВСЯКА ПАРТИЯ ,ДА СЕ СЛАГАТ НА ВСЕКИ НЕЗАВИСИМО ОТ ЦВЕТА И ИДЕИТЕ ПРЕСТЬПЛЕНИЕ Е ТОВА ДА ЗНАЕТЕ НЕ ЩЕ ВИ ПОВЯРВА ВЕ4Е НИКОИ БЬЛГАРИНА ПОУМНЯ ГОСПОДА ....МАЛ ШАНС,,,ВИЕ СТЕ ЗА СЬЖАЛЕНИЕ НЕ ЗА УВАЖЕНИЕ;

36

странник

преди 12 години

Димитре,и като те изберет за председател какво ще стане?Ще ръководиш майка си и Кин Стоянов??И ще вземеш за мото на поредната партийка части от стихотворението на дядо ти за възхвала на др.Сталин?И даваш ли си сметка,че сам по себе си си никой в България и е много вероятно да си останеш никой??Момче,подобни изпълнение като твоето има в историята и винаги са завършвали катастофално за мераклията!!!Но ти можи пък да си изключение и като ти свърши заплатката от 18000 евро що ще чиниш??Ех,алчнико!!

fallback