Капка учредява нова партия. Снимка: архив, Булфото
fallback

"Партията, която ще учредим, няма да е от лидерски тип, както беше "Атака". Това заяви пред журналисти общинският съветник от СОС Капка Сидерова, която е в инициативния комитет по създаването на новата формация в неделя 25 март.

По думите й новата патриотична партия ще има подкрепа и от част от депутатите в групата на "Атака", тъй като много от тях смятат, че националистическата партия е в застой от много време.

Сред естествените партньори на бъдещата партия Сидерова вижда всички политически формации, предлагащи конкретни действия за подобряването на състоянието на страната и излизането от кризата. По думите й ДПС не може да бъде сред евентуалните политически партньори.

Сидерова изрази съмнение във връзка с очакваното добро представяне на партията, която ще основава бившият еврокомисар Меглена Кунева.

Oще по темата

Според нея "г-жа Кунева няма да мине бариерата" от четири процента. В отговор на въпрос защо смята така, Сидерова посочи, че в думите на Кунева не е чула до момента нищо конкретно, а "само общи приказки".

По-рано днес пред TV 7 Капка Сидерова атакува Кунева, като я обвини, че има роля при купуването на вагони, като тези от влака убиец София-Кардам, който се запали през 2008 г. и в пламъците загинаха девет души.

"Кой купи вагоните от пламналия влак София-Кардам? Не е ли участвала и тя в тази покупка? Не е ли взет заем от френска банка, в чиито борд на директорите сега е тя? Моята журналистическа информация е, че тя е настоявала за закупуването на тези вагони. Ако това е вярно, държа тя да отговори каква е ролята й в тази сделка", призова Сидерова.

Тя каза още, че при учредяването на партията ще се присъединят много интелигентни и доказали се хора, сред които дъщерята на Вера Кочовска - Десислава Кочовска, както и Спаска Митрова.

Първата цел на новата формация ще бъдат парламентарните избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Венелин

преди 12 години

Че Воленчо само си приказва и работа за 2 стотинки няма да свърши е ясно, ама тази и синчето и могат да се определят само с 1 дума - отврат!

49

Sutenora

преди 12 години

zanimavam se s targovia na Prostitutki v Garcia , ama taa bate nito CENT nema da mi dokara , demek za edin *** ne stava

48

Partizani 2

преди 12 години

haha ne ni stiga sega6nata Partizanska Ataka , 4e i sega Ataka 2 , taa Darjava e bolna , misla 4e istinata e Osman Pa6a samo toi moje da opravi tea Haiduti v taa Drajava

fallback