Валентин Николов. Снимка: архив Булфото
fallback

Новият министър на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев е предложил на премиера Бойко Борисов заместник-министър в неговото ведомство да стане зам.-председателят на парламентарната икономическа комисия Валентин Николов.

Добрев пое поста на министър на икономиката днес, след като положи клетва в парламента. Преди това той беше заместник-министър в МИЕТ.

Делян Добрев наследява поста на подалия оставка Трайчо Трайков.

Името на Валентин Николов се спрягаше за пост в МИЕТ, още след като Трайков подаде оставка миналата седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

???

преди 11 години

Валентин Алексиев Николов е депутат от партия ГЕРБ в 41-вото Народно събрание. Избран за мажоритарен депутат от 23-и избирателен район - София 1. Образование: Машинен Инженер, Икономист Валентин Николов е в щаба на Генерал Бойко Борисов за избор на Кмет на град София през 2005 година. Учредител е на гражданско движение ГЕРБ. Учредител е на Политическа Партия ГЕРБ на 03 декември 2006 година. От 16 февруари 2011 г. е заместник-председател на Парламентарната група на ПП ГЕРБ. От 30 юли 2009 г. до 1 юни 2011 г. е член на Комисията по икономическата политика, енергетиката и туризма, а от 22 октомври 2009 г. до 20 януари 2010 г. е член на Комисията по бюджет и финанси. На 2 септември 2010 г. отново е приет като член на Комисията по бюджет и финанси. На 1 юни 2011 г. става заместник-председател на Комисията по икономическата политика, енергетиката и туризма. Оттогава е и член на Временната комисия за обсъждане на Законопроект за изменение и допълнение на Конституцията на Република България. Валентин Николов е заместник-председател на Групата за приятелство България-Виетнам. Членува в Групата за приятелство България-Испания, България-Китай, България-Куба, България-Мароко, България-Мексико, България-Норвегия, България-Португалия, България-САЩ, България-Тайланд, България-Унгария и България-ЮАР. По професия е инженер. Говори английски език и руски език. Женен е.

20

МНЕНИЕ

преди 12 години

Този формат на коментарите не трябвало да продължавате да го използвате: 1. С него се губи много място; 2. Коментарите не са "нагледни" - малък формат на буквите, налага се да се търси по-продължително време даден коментар-репер или интересен такъв; 3. Номерата на коментарите са с неподходящо избран цвят: светлосив на нечистобял фон. Проверете не повече от седмица дали ви е намалял броят на коментиращите читатели и ако е така - смело връщайте назад. Успех!

19

Габи

преди 12 години

Не зная какви способности като икономист има въпросният Николов, но не завиждам на ръководството на ПГ на ГЕРБ! Преди беше лесно: трябва да се прояви ум и култура при изказване или даване на интервю и веднага от ПГ ориентират В.Н. да говори. Щото К.Велчев е по раздаване на безлихвени клредити, но в словото е спънат, а ако направят запис на изказване на И.Фидосова, Господарите на ефира ще се имат работа минимум 1 час. Та сега да ви видя , г-да от ГЕРБ: нито говорител на ПГ като хората, нито зам.министър, който ще върши работа, защото едно е да говориш, а съвсем друго да работиш.

fallback