Лютви Местан. Снимка: архив Булфото
fallback

Да се построи нов студентски кампус в Студентски град, поиска депутатът от ДПС Лютви Местан на заседанието на парламентарната образователна комисия.

Предложението на Местан е да се кандидатства  за средства по някоя от оперативните програми на ЕС, тъй като няма средства за тази цел в бюджета.

По думите на народния представител това предложение не бива да се отхвърля, колкото “нереалистично и радикално“ да е то.

От своя страна министърът на образованието Сергей Игнатов заяви, че ще предложи на министъра по управление на средствата от европейските фондове в България да има отделна оперативна програма за образованието.

По думите на главния архитект на София Петър Диков Студентски град има бъдеще независимо от пораженията, които са му били нанесени през последните 20 години.

Според него обаче е “илюзия“, че може да се изгради нов Студентски град или кампус, тъй като той би струвал повече от 2 милиарда евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Иванов

преди 12 години

Имало едно време една умна птица. Тя направила гнездо на малките си, но те я изпонадрискали. Преместила ги тя в ново по-хубаво и чисто гнездо, но те и него изпонад...ли и те закрещяли с пълен глас - майка им отново да ги мести. Майка им този път хладно, хладно им обяснила, че ако искат да живеят на чисто трябва да си почистят старото. Изглежда покрай грижата за многото учене - майките на нашите учени не са им разказали тази приказка. Те и досега охотно и срещу добро заплащане разискват пред плеб

37

Анонимен

преди 12 години

Значи могат да се строят блокове по Бургас и Дупница за интеграцията на ромине, но студентите не заслужават нови общежития ... ДОООБРЕ! Отново показваме толерантността на българската политическа класа към образованите хора спрямо гласуващата маса, на цената на три кебапчета и две бири!

36

Анонимен

преди 12 години

Тоя кво иска общежития за мюсюлмани радикали ли?

fallback