Масларова е огрижена за Делян Добрев и Десислава Атанасова. Снимка: Булфото
fallback

"Съчувствам на новите млади министри", заяви в Хасково депутатът от Коалиция за България Емилия Масларова.

"Не е проблем този или онзи министър, проблем е политиката на това правителство или по-скоро липсата на такава", коментира тя.

Затова тези млади хора няма да могат да натрупат опит, а само негатив. Масларова прогнозира, че ще дойде ден, в който предложенията за министерски кресла ще валят, но няма да има желаещи за тях.

"Всичко това се дължи на липсата на инициативи и мерки от страна на управляващите и на лобистките законодателни инициативи, които се базират на принципа проба – грешка", каза тя.

Според нея Законът за държавния служител ще направи служителите в администрацията изключително послушни и страхливи. Предложените промени в Закона за социално подпомагане пък щели да направят кметовете пощенски кутии.

"Внесохме предложение майките осиновителки да бъдат приравнени с биологичните майки. Целта беше те да имат право на 1 година платен отпуск след осиновяване на дете, без значение на колко години е то. Оказа се, че 1-2 милиона лева са много за бюджета", коментира Масларова.

Оказа се, че закони, които са приети преди година, сега отново се внасят в парламента и се връща старата им рамка, обясни още тя.

Масларова представи и таблица, от която е видно как по време на управлението на тройната коалиция безработицата е намалявала, а заетостта се е увеличавала.

"Сега при управлението на ГЕРБ тези показатели са променили посоките си", категорична бе тя.

Депутатът обяви още, че е получила сигнали за масови уволнения на Митница Свиленград и в община Ивайловград.

Става въпрос за 19 уволнени митничари, които са възстановени от съда, изплатени са им обезщетенията и веднага след това отново са им връчени предизвестия.

"Отправила съм питане към Симеон Дянков кой плаща тези уволнения, само и само да има партийно верни хора", каза Масларова.

В същото време в община Ивайловград кметицата Диана Овчарова от ГЕРБ извършвала масови уволнения.

Масларова представи и декларация от общинските съветници от Коалиция "Общинска левица" и ДПС, в която местните парламентаристи изказват възмущението си от безцеремонното уволнение на 17 общински служители.

На тях им се предлагало обезщетение в размер на 4 заплати, което щяло да ощети бюджета на общината с около 40 000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

MICKI

преди 11 години

AUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU, KAKAV ENTUSIAZM?

58

mark37

преди 12 години

НЕ МОГАТ ДА КРАДАТ КАТО НЕЯ ...

57

АНОНИМЕН

преди 12 години

Съчувства им, защото непрекъсното ги сменят и не им остава време да се специалъзират в кражбите.

fallback