Даниела Дариткова Снимка: ГЕРБ

Заместник-председателят на парламентарната здравна комисия д-р Даниела Дариткова е предложена за шеф на комисията.

Номинацията идва от досегашния председател на комисията и бъдещ министър на здравеопазването Десислава Атанасова. Това съобщи пред журналисти заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Димитър Главчев след заседание на депутатите от управляващата партия. 

За заместник в комисията е номинирана Галина Милева.

Главчев информира, че народните представители от управляващото мнозинство са обсъждали пет кандидатури за директор на НЗОК.

Сред тях имало и експерти, и политически фигури. Сред обсъжданите кандидатури има и депутати, добави още Главчев.

Срокът кой да оглави Здравната каса все още не е изтекъл. Той е до 21 март, така че има време да се обявят имената, уточни Главчев.

Изчакваме да се погледнат всички кандидати, за да изберем най-добрия, както обикновено правим, посочи той.

Депутатите от управляващата партия не са обсъждали дали заместник-председателят на парламентарната група Валентин Николов ще бъде новият заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма, който ще наследи Делян Добрев на поста.

Още по темата
Това не е наша тема, предложението трябва да даде министърът и да бъде утвърдено от премиера, припомни процедурата Главчев.

На заседанието на депутатите от ГЕРБ в парламента дойде и министърът в оставка Трайчо Трайков. 

Главчев уточни, че Трайков е заявил пред народните представители, че е с добри впечатления от работата си с тях, с правителството и остава с най-добри чувства, както и че винаги може да се разчита на него.

Персоналните промени в кабинета ще бъдат гласувани утре от парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase