Лютви Местан. Снимка: архив Булфото

Възможно е общият размер на раздадените бонуси далеч да надхвърля вече обявения, разкри заместник-председателят на ДПС Лютви Местан.

По негови думи партията е започнала да получава информация от различните ведомства за получените премии, но ще обяви данните, след като пристигнат отговорите от всички министерства.

Местан определи данните като “интересни“. По негови думи има данни за раздадени бонуси от порядъка на 500-600 лева средно на месец на чиновник.

“Като ги умножим по 12 и по броя на чиновниците, получаваме интересни отговори“, допълни Местан.

От ДПС ще настояват още парламентарните анкетни комисии, които разследват цените на лекарствата и скандала “Хохегер“, да бъдат сформирани на паритетен принцип.

Комисията “Хохегер“ беше сформирана, след като стана ясно, че правителството на лидера на БСП Сергей Станишев е платило 1,5 млн евро на австрийския лобист Петер Хохегер, за да лъска имиджа на страната ни пред Европа.

ДПС и НДСВ бяха коалиционни партньори на БСП в този кабинет.

Днес от ДПС заявиха, че не са против да бъдат проверявани действията на властта назад във времето.

По думите на заместник-председателя на партията Христо Бисеров обаче възразяват срещу “практиката днешната власт да използва Народното събрание и да поръчва парламентарни комисии срещу лидерите на българската опозиция“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase