Цветан Цветанов Снимка: архив, БТА
fallback

Станишев се скри зад Моника Йосифова заради скандала „Хохегер". Това заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пред Дарик радио.

Вече стана ясно, че депутатите от ГЕРБ са внесли в парламента предложение за създаване на временна анкетна комисия за разследване на скандала с австрийския лобист Петер Хохегер.  

Покрай разследването в Австрия стана ясно, че правителството на Сергей Станишев е платило на Хохегер 1,5 млн. лв., за да подобри имиджа на България. Лобистът пък наел жената, с която соцлидерът съжителства, Моника Йосифова и нейната пиар агенция "Актив груп". Самата Йосифова призна преди два дни, че е получила 382 000 евро за работата си.

По думите на Цветанов премиерът Бойко Борисов и земеделският министър Мирослав Найденов от кавалерско чувство се извинили на Йосифова.

"Какво съм казал аз, за да се търси някакво извинение? В момента трябва да се направи анкетна комисия, да види дали Сергей Станишев като министър-председател е направил нещо, което е възложил, което е излишно, да видим какъв е ефектът за имиджа на България. Нали идеята е, че трябва да се лъсне имиджът на страната ни, след като сме влезли в ЕС", посочи Цветанов. 
 
"Сключен е договор 2008 г. След тази година на база корупция, проблемите с организираната престъпност бяха спрени всички еврофондове, имаше негативни доклади 2008, 2009 г. и всъщност реално са дадени 1,5 млн., за да се разхвърлят между определени лица. И тук няма нищо общо Моника Йосифова, а има общо бившият премиер на страната Сергей Станишев.
 
И понеже той винаги е бил много страхлив човек, никога не е поемал отговорности, се скри зад неговата жена, с която живее на семейни начала, за да може тя да излезе и да поеме евентуално този удар", изтъкна вътрешният министър.
 
"Тук проблемът не е Моника Йосифова. Тук проблемът е начинът, по който се харчат пари на българския данъкоплатец и дали не се заобикалят определени механизми, за да може определени пари да се усвоят" , допълни той. 
Oще по темата
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

260

избирател

преди 12 години

дошъл от майната си без 1-ден трудов стаж партизанско изчадие какво очаквате от него ?научен труд за униформата на червената армия хахахаха!

259

АПЛОДИСМЕНТИ ЗА 288

преди 12 години

КОМЕНТАРЪТ ПОД НОМЕР 288 Е НАЙ ДОБРИЯ, КОЙТО НЯКОГА СМЕ ЧЕЛИ, А ЧОВЕКЪТ, КОЙТО ГО Е ПИСАЛ, ВЕРОЯТНО Е НАЙ ИНТЕЛИГЕНТНИЯТ, ОСТАНАЛ В НЕИЗВЕСТНО ПО КАКВИ ПРИЧИНИ В БГ.

258

Пешо

преди 12 години

Верно бе тоя Станишев тъща няма ли си да се скрие зад нея?

fallback