Меглена Кунева Снимка: БТА
fallback

Властта не е самоцел. Не може политик да работи само и единствено с цел да остане във властта. Тава каза Меглена Кунева пред  Дарик радио във връзка със сдружението й „България на гражданите", за което в последните дни се появиха предположения, че ще прерасне в партия.

„Не чакам плячка, не чакам правителството изведнъж да се срути и някой да ме инженерства и да ме постави в политическа ситуация. Страшно сериозно ми е това, което върша и няма да го направя, без да съм убедена какво очакват хората от мен и аз мога ли да го изпълня. За мен това не е механика" , смята тя.
 
"Не може един политик да работи само и единствено с цел да остане във властта. Трябва да автентичен и ако я нямаш тази власт", коментира Кунева.
 
„Тогава, когато има достатъчна степен на насищане, на конкретност, на хора, на последователност на целите и много хора, които да вярват в тези цели, аз ще го обявя", допълни Меглена Кунева. 
 
Попитана дали ще направи партия, ако участва в изборите, тя отговори: „Ако искам да участвам в изборите, това е начинът, по който може да се случи. Дали ще поискам да участвам, зависи от това какви хора, с какви идеи искат да бъдат представени от мен, дали можем да направим екип заедно и какви са принципите и целите на една такава политическа партия". 
 
На въпрос добре или зле управлява ГЕРБ, Меглена Кунева бе категорична, че „ГЕРБ не управлява, ние се люшкаме в морето". Какво се случва в здравеопазването, земеделието, образованието, публичната администрация, с парите на държавата, какви са плановете за икономическо и финансово спасение на държавата, попита тя.
 
„За чест на г-н Станишев ще кажа, че в нито един момент, в който аз бях комисар, не съм получавала политически поръчки от София, нито да громя опозицията, нито да подкрепям нечестно правителството", допълни бившият еврокомисар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

136

Пача

преди 12 години

Помия във формата на гнусна ***.

135

Какво СДС ?!

преди 12 години

Каква Синя коалиция ти е в главата бе, сине! Не виждаш ли,че в нея са *** Иван, още голобрадото и не винаги улучващо подходящата вакса на думите си Мартинчо, такива като Агов, ефрейторът-генерал Гяуров и още един файтон пишлемета! Тези ли ще поведат СК напред?! И колко ще тръгнат зад тях? Та нали СДС даде кадри за НДСВ, РЗС, Атака, ГЕРБ и т.н.! Тези хора няма да се върнат и да гласуват за СДС, докато посочената върхушка е все още там! Забрави тези мечти! Приятен ден и розови сънища!

134

Габи

преди 12 години

Не чакам плячка, не чакам правителството изведнъж да се срути и някой да ме инженерства и да ме постави в политическа ситуация. Страшно сериозно ми е това, което върша и няма да го направя, без да съм убедена какво очакват хората от мен и аз мога ли да го изпълня. За мен това не е механика" , смята г-жа Кунева. Госпожо, дали не е по-добре при така създалата се ситуация и все още неоформена политическа партия, известно време да замълчите? Първо, премиерът ако не сбърка сериозон, може да изкара с кабинета си поне до средата-края на есента, второ вие все още не знаете с какъв електорат разполагате, трето, остатъците от бивши партии СДС, ДСБ, НДСВ и т.н. ще се опитат ще в началото да ви се бъркат в работата и да ви дават акъл, от който поне засега не се нуждаете. Четвърто: БСП и особено *** от ДПС са много ненадеждни съюзници, като агите могат само да крадат за себе си и за Ахмед Доган, но не и да помагат в заплетени или дори сложни ситуации. И накрая: при такава сложна икономическа обстановка в страната и тежка криза, която се разразява в повечето страни от ЕС, не си струва да чупите/режете клона, на който седите. Т.е. вместо пасивите да ги отнесе ГЕРБ, ще се стоварят на вашата партия или на Тройната коалиция с участието на партията ви. Казано с други думи: още в началото тежки проблеми плюс възможен провал.Умните мъже при такива случаи запазват самообладание и се стараят много-много да не говорят. Не зная при жените как е ,но съдейки по Вас продължават да говорят. Един съвет на царя, когото много уважавате , е Бъдете господари на словото си (в смисъл на езика си). Не е лошо да се възползвате от него.

fallback