Николай Младенов. Снимка: архив, Булфото

Трябваше на време да преценим, че първата част от бизнес форума в Катар не трябваше да бъде организиран по начина, по който беше организиран.

Това заяви в кулоарите на парламента външния министър Николай Младенов, който беше похвален от Бойко Борисов за перфектната организация на посещението в Катар. Премиерът обаче обяви, че проваленият бизнес форум взел главата на икономическия министър Трайчо Трайков.

„И докато Ники Младенов се печеше на бавен огън, Трайчо Трайков се печеше на плажа“, обясни ситуацията по-рано днес премиерът. 

Още по темата
„Посещението в Катар трябваше да бъде изложение на българския бизнес, така бяха подбирани от Министерството на икономиката компаниите. За съжаление това не се случи. Изложението в българския бизнес не беше организирано навреме и не можа да се случи. Това, което успяхме да направим, е да спасим все пак по някакъв начин във външно министерство организацията на това събитие с бизнес форума и срещите там“, коментира външният министър. Той допълни, че не иска да обяснява кой за какво носи вина.

„Не може да очакваме в рамките на първите 15 минути или 15 секунди на едно случващо се събитие да постигнем резултатите. Резултатите се постигат с много работа и оттук нататък имаме много работа, която да свършим", коментира още министър Младенов.

Той каза още, че не се притеснява от подадените оставки и добави, че за него е важно да има сериозна дискусия за икономическата ни политика и насърчаването на българския износ

„Смятам, че е нормално във всяко едно правителство да се правят промени. Особено важно е това за нас сега в областта на икономиката. Какви мерки ще бъдат предприети, какви приоритети ще бъдат начертани за насърчаване на икономическия растеж, както в България, така и в Европа”, каза Младенов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase