Генерал Румен Миланов отрече да е взел бонус. Снимка: Булфото

"Като директор на Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност към Министерски съвет не съм получил нито един лев бонус", пише в изявление до медиите директорът на БОРКОР ген. Румен Миланов.

В изявлението си той категорично опровергава разпространени информации, че получаваните от него и служителите в Центъра възнаграждения са се увеличили "четворно".

Генерал Миланов подчерта, че разпространените твърдения за големи бонуси са неверни и уронват както доброто му име, достойнство и професионален авторитет, така и престижа на ръководената от него администрация.

Dnes.bg припомня, че по-рано през деня премиерът Бойко Борисов обяви, че е поискал специален доклад за дейността на Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност, известен като БОРКОР.

Още по темата

"Ако са си написали бонуси и хонорари, ще ги върнат. Не съм пъдарин, ще видя какво са отчели като работа, ще постъпя като всички останали“, закани се премиерът в коментар на информацията, че в БОРКОР са раздадени над 100 000 лева бонуси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase