Делян Добрев. Снимка: Impact Press Group
fallback

Делян Добрев ще е новият министър на икономиката и енергетика, съобщи премиерът Бойко Борисов.

Той беше заместник на подалия оставка Трайчо Трайков с ресор енергетика от 18 май 2011 година.
Делян Добрев е роден през 1978 г. в Хасково. През 2002 г. се дипломира като икономист в Wesleyan University, Мидълтаун, Кънектикът, САЩ.

Специализирал е счетоводство и финанси в Лондонския университет по икономика и политически науки.
Добрев е експерт по управление на европейски проекти, финансово и данъчно законодателство.
Професионалната му кариера започва в консултантската компания KPMG в Торонто, Канада и Нютон Финанс Мениджмънт Груп – София, България. 

След завръщането си в България Добрев работи в Областната управа на област Хасково и като ръководител проекти с европейско финансиране в Агенцията за подпомагане развитието на малкия и средния бизнес, Районен съд – Хасково, Алианс за регионално сътрудничество и развитие и други.

До назначаването си за заместник-министър е народен представител, член на Комисията по бюджет и финанси и на Комисията по икономическа политика, икономика и туризъм в парламента, където е избран за заместник-председател.

Oще по темата
Кандидатурата на Добрев за икономически министър предстои да бъде одобрена от парламента. Структурни промени във ведомството няма да се правят.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

225

nqkoj

преди 12 години

Делян Добрев се дипломира като икономист в Wesleyan University, Мидълтаун, Кънектикът, САЩ.

224

мая

преди 12 години

Защо си мислите,че в България са останали само невежи и прости хора, които копнеят да ги управляват учили непременно в чужбина. Видяхме специалистите оттройната коалиция,мислеха само за себе си!!!Г-н Петров, Ал.Македонски е воювал, а тук сега не сме във война. Живеем мизерно,защото се управлява умишлено некадълно. Д.Добрев трябва да откаже поста.

223

МАЯ

преди 12 години

До този,който се е потресал от помията - живейте си в чужбина и не се обаждайте.Знаете ли, че "по-страшно от комунизма е пост комунизма".Така че по-добре си мълчете,щом като не живеете в България и не знаете как се живее тук. Само не забравяйте,че Вие няматезаслуга са реда и нормалния живот там, където сте сега в момента. Младите гении са малко,така че по-добре да си беше останал в Хасково и да Ви се усмихва. Стига с тези експерименти с хората - вече няма време.

fallback