Меглена Плугчиева. Снимка: Булфото
fallback

Дипломатическата работа е надпартийна и е работа за страната, за държавата, категорична бе номинираната за посланик в Швейцария Меглена Плугчиева.

Лявата депутатка припомни, че след изборите през 2009 г. неколкократно е заявявала, че търси възможност да се върне на дипломатическото поприще.

"Смятам, че там е моята сила, възможността да проявя натрупания опит, умения и качества. Мога само да бъда благодарна на правителството за това предложение. За мен това ще бъде една прекрасна възможност да мога да работя за страната си", каза тя пред "Фокус".

Плугчиева обаче не коментира подробности около разговорите, свързани с номинацията и от ГЕРБ, но предположи, че колегите й от БСП са научили за поста й, както и тя – от медиите.

"Всеки посланик замразява членството си в партия. Това е надпартийният характер на работата, работа за страната, което признавам, че на мен ми допада", допълни тя.

Бившият вицепремиер в кабинета "Станишев" Меглена Плугчиева, отговарящ за усвояването на еврофондовете, ще наследи на поста в Берн Атанас Велчев, бивш служител в отдел "Протокол" на президента Георги Първанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

СВЕТЛА

преди 12 години

Това е награда за австрийския скандал,който скалъпиха с Миро Мършата

57

Даааааа

преди 12 години

така се прави политика,малко хора ще разберат този ход на Борисов, но той е с много скрит подтекст. Най-малко ще го проумеят ежедневно пишещите тук употребявани елемнтаристи .Премиерът не е човек за подценяване нито за секунда.

56

Н.Пр.

преди 12 години

"Нейно превъзходителство" г-жа Отврат Въртигъзицова......

fallback