Христо Бисеров. Снимка: Булфото
fallback

"Бойко Борисов почти обеща, че ще се намеси и ако няма пречки, с подпис на Цветан Цветанов да бъде оповестено дали Стойчо Стоев-Чочо е бил сътрудник на МВР“, обяви пред журналисти депутатът от ДСП Христо Бисеров след среща с премиера на алтернативната парламентарна комисия по случая с убийството на Мирослава от Перник.

Ако Чочо е бил съпричастен към службите на МВР, това ще повдигне нови въпроси и много неща ще бъдат разкрити, допълни лидерът на ДСБ Иван Костов.

По думите на Христо Бисеров премиерът е бил критичен към начина, по който са действали от ГДБОП, когато са завели бившия охранител в дома му.

Според депутата от ДПС разпитът на Чочо е негоден като доказателство, каквото е и мнението на прокуратурата. Отговор чакал също въпросът дали целта всъщност е отвличане, последвало убийството на Мирослава, или действията нямат нищо общо с отвличане.

Народните представители искат още да се изясни и защо директорът на ГДБОП Станимир Флоров, по думите им, явно е заблудил вътрешната комисия в парламента, като е обяснил действията на служителите си с обстоятелството, че алармата в жилището на Стоев е предизвикала суматоха, от която обвиненият за убийството се е възползвал.

"ГДБОП се държи като държава в държавата, изземва функциите на разследващите полицаи, не съгласува действията си с предварителното производство", коментира Христо Бисеров.

Oще по темата

Именно затова по думите му няма годни доказателства какво престъпление се е извършило в Перник.

Според Иван Костов пък са нарушени конвойните правила, а Стоев се е самоубил с белезници пред конвоиращите го от ГДБОП.

По думите му, премиерът Борисов е убеден, че има сериозни нарушения на закона.

"Министър-председателят е обещал да не пречи на служителите да бъдат наложени наказания и дори да има процес срещу тях", предаде думите на Бойко Борисов лидерът на ДСБ.

Депутатите са поискали премиерът да им съдейства и за среща с Цветан Цветанов, главния секретар на МВР Калин Георгиев и Станимир Флоров.

Още в петък миналата седмица те изпратиха писмо до вътрешния министър за разговори, но до момента няма отговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Пешо

преди 12 години

Стоев се е самоубил с белезници пред конвоиращите го от ГДБОП и така три пъти ли?

25

До 987

преди 12 години

Напълно си прав.Този един от многото парламентаристи-милионери за сметка на ограбения народ.

24

Анонимен

преди 12 години

Тъмна история е убийството на Мирослава.Нямало"годни доказателства .какво престъпление се е извършило в Перник".Ами нали това е била целта на "разследващите."Затова и Чочо се е "самоубил"

fallback