Кирил Ананиев дарил бонусите. Снимка: архив, Булфото
fallback

Бившият зам.-министър на финансите Кирил Ананиев не искал да взима бонуси. Дори бил наречен "емоционален" заради отказа от премии.

Въпреки това получил сумата от 540 хил. лв., за която вчера стана ясно от думите на Борисов. Още вчера Ананиев обясни, че е дарил парите.

Ананиев изтъкна пред bTV, че не той определя размера на премията. Не можел обаче да излиза от правилата, според които нормативни актове задължават всеки чиновник да вземе полагащия му се бонус.

Oще по темата
Разходването на парите бившият зам.-министър обясни с благотворителност. Направил десетки парични преводи за лекуването на болни деца. Доказателства към думите му обаче липсват, тъй като нямал документи за всички финансови акции.

Кирил Ананиев одобри поетата политика от правителството завръщане на бонусите от политически назначените държавни служители. Дори призова бившите си колеги от кабинета на тройната коалиция също да върнат надвзетото, ако не са го направили вече.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

85

Анонимен

преди 12 години

Хахахахах, е тоя вече уби коча с лопатата! По-голям рибар от тоя скоро не бях виждал! Съвсем за мезе ни взе...хахахаха! Сигурно е голям връзкар, защото с такива плоски лъжи неможе дотам да стигне.

84

Анонимен

преди 12 години

до 82от 77От 1989 г до ден днещен НА МЕН И НА ТЕБ НИ ОБЯСНЯВАТ ,ЧЕ ВСИЧКО Е ЗАКОННО ,МАКЪР И МОРАЛНО УКОРИМО!Сделка за милиони за нещо за стотинки!Супници по 3000лв в военното министерство в комплект с розови ВМV !Има 99 кражби и осъден на свобода!Болен на патерици ,освободен и вечерта на дискотека,слагам многоточие и всеки да си продължи изброяването!ВСИЧКИ ПРАВИТЕЛСТВА ПРИЕМАХА ЗАКОНИ ДА КРАДЪТ ЗАКОННО!ЗАЩО 52 ЗАКОНА ТРЕТИРАТ БОНУСИТЕ -ЗА ДА ИМ ИЗГУБИМ ДИРЯТА!

83

Сокол

преди 12 години

Ах, какъв честен зам-министър сме имали! Разплаках се от умиление, той не искал милионите, но бил длъжен да ги вземе по закон!?Ужас и срам...това държава ли е???

fallback