Кирил Ананиев взел парите, но ги дарил. Снимка: архив, Булфото
fallback

Бившият заместник-министър на финансите Кирил Ананиев потвърди, че е взел бонуси за повече от 500 хиляди лева, както обяви по-рано днес премиерът Бойко Борисов. Той обаче бил дарил цялата сума.

"Това, което го е казал премиерът, сигурно е точно, защото той го е взел от данъчните декларации, които ние подаваме в Националната агенция за приходите.

Няма как да възразявам, но категорично заявявам, че всичките средства, след като се приспадне данъка, са отивали за дарителска дейност, за подпомагане на деца, които имат нужда за лечение на възрастни хора, за изграждане на паметници на културата. Една стотинка от тези пари не съм ползвал за лични цели“, обясни Ананиев пред БНР.

Oще по темата

По-рано днес  премиерът Бойко Борисов обяви, че събраната сума от върнати бонуси е 603 675 лева.

Утре обаче ще бъдат готови данните за това какви допълнителни възнаграждения са взимали предишните правителства.

Борисов даде само един пример с бившия заместник финансов министър и впоследствие съветник на предишния президент Георги Първанов - Кирил Ананиев, който по неговите думи е взел 540 000 лева бонуси. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

92

Omrel Urel

преди 5 години

Трябва да се убиват, докато са малки, щото (както в оня виц за мутрата и чайника) после гледай какво става.

91

Герб върнаха

преди 12 години

парите в специална сметка, която може да се контролира и види къде отиват тези пари. БКП да докажат на кого са ги дарили и къде са ги върна,или както при наводнението изказаха само своите съболезнование и нито стотинка не дадоха за нещастните хора.Кога сте видяли комунист да върне нещо, навремето са убивали мадраджиите за да им вземат сиренето, сега доубиват собствения си електорат, на когото давали по 6 лв. на месец,но висшите им партийни назначения са вземали до 500 х.лв

90

до възмутен

преди 12 години

другарю, тези данни да не ти ги е дал Яне Янев или си ги взел от редакцията на Патра Дачкова

fallback