Още не била готова сметката с върнатите бонуси. Снимка: Impact Press Grouр

До сряда, 7 март, е удължен срокът, в който взелите бонуси трябва да ги върнат, коментира пред журналисти министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Това решение по думите му е взето от премиера, който миналата сряда заръча всички министри, заместник-министри, областни управители и началници на политически кабинети, които са получили бонуси за работата си през последните две години, да ги върнат до петък.

Още по темата

По заръка на Борисов вицепремиерът Цветан Цветанов пък трябваше да подготви днес предложения за структурни промени, ако има длъжностни лица, които не са върнали допълнителните пари.

Според началника на кабинета на премиера Румяна Бъчварова обаче няма основания за уволнения, защото всички висши държавни чиновници на политически позиции са си върнали бонусите.

"В сряда на заседанието на МС премиерът ще направи коментар по темата" , каза още днес Цветанов и изрази убеждение, че няма да има "колеги, които няма да са възстановили средствата".

До момента няма яснота колко са върнатите средства, коментира още вицепремиерът.

В петък привечер, когато бе първоначалният срок за издължаването на бонусите, стана ясно, че сметката с върнатите пари още не е готова.

По първоначални сметки върнатите до момента средства са за над 100 хиляди лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase