Иван Костов Снимка: архив, БТА
fallback

Синята коалиция настоява за оставката на ръководството на Комисията за защита на конкуренцията, защото не защитава българските потребители, съобщи съпредседателят на десните Иван Костов.

Причината е, че 11 месеца след като беше наложен мораториум върху цените на горивата, Лукойл е монополизирал цялата база за съхранение на течни горива и все още отказва да монтира измервателна апаратура, с която да бъде наблюдавано движението на горивата.

Тогава беше сезирана КЗК да спре тези монополни цени и извличането на високи монополни печалби, припомни Костов.

"Днес нищо не е направено, няма никакво произнасяне, не е валидна и тезата, че се отчитат международните цени, защото ако това беше така, дизелът в България щеше да е по евтин от този във Франция", коментира тъмносиният лидер.

Десните са категорини, че ще търсят всички парламентарни средства, за да принудят КЗК да си свърши работата и да защити пазара.

Oще по темата

По думите на Костов докато цените са монополно високи, фалират малките и средни фирми, което е в противоречие с обявената от ГЕРБ политика за подпомагане на малкия и среден семеен бизнес.

"Къде е вашето съчувствие към това", обърна се към управляващите лидерът на ДСБ.

Костов припомни, че са внесли промени в закона за защита на конкуренцията и поиска от управляващите подкрепа за тях, ако те се стремят наистина да запазят работните места в малките фирми.

"Виждаме, че има известно раздвижване, след като заявихме, че трябва да се предоговори цената на газа",  коментира той.

Днес у нас идва председателят на УС на Газпром Алексей Милер, добави Иван Костов и отбеляза, че в момента България плаща по 450 долара за 1000 куб. метра газ - цифра, която би могло да бъде предоговорена в посока надолу, както това е станало с други европейски държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

92

Гастроном

преди 12 години

Ако слушахте Костов,сега нямаше да рупате хлеб с праз! А сега събирайте газта която пикаете пред разумните му предложения ,че ще ви трябва за осветление.

91

сони

преди 12 години

Да благодарим на дрррругарррря Ваню ГРУхариевич ,че хариза Нефтохим на руската мафия! Само за това заслужава от 25г. до доживот!

90

Анонимен

преди 12 години

А бе то Костов е виновен и затова, че зимата днес се завърна, ама нейсе! Човекът от 12 г. не е на власт и не спирате да му глождете кокалите, факт е обаче, че откакто са на власт ГЕРБ, Костов не е спирал да им дава акъл, ама няма кой да го чуе, факт е също така, че извади страната от най-жестоката криза, която е преживявала, факт е, че изгони руските мафиоти, отказа на руските самолети да прелитат през нашето небе, отказа и на американците "да си внесем" бежанци от Косово, факт е, че дребните собственици по негово време си махнаха стикерчетата на ВИС, МИС, СИК и т.н., факт е че спря кранчетата на комунистическата олигархия и тя нямаше откъде да цица! И той извърши много грешки, но и много направи, а ако имаше и грам истина във всички грехове, които му приписват разните му там пишман-демократчета, че бил законспириран агент на комунистите и руснаците, досега щяха ли да го държат в опозиция толкова години?!? Някой от плюещите го *** задава ли си този простичък въпрос? Погледнете и чуйте кой го мрази и кои са му враговете и си отговорете сами!

fallback