Преди време ДСБ поиска Бойко Борисов да предоговори условията по договорите с "Газпром". Снимка: архив, Reuters
fallback

ДСБ настоява да отпаднат ограниченията, въведени с последните промени в закона за акцизите и данъчните складове, върху вноса и складирането на горивата.

Те са в противоречие с европейските закони за защита на конкуренцията и в същото време засилват пазарните позиции на Лукойл, коментира пред журналисти заместник-председателят на партията Радан Кънев.

Това е поредната, трета мярка, която тъмносините лансират от началото на месеца, за да поевтинеят стоките и услугите, и за борба срещу монополите у нас.

Преди това партията поиска премиерът Бойко Борисов да предоговори условията по договорите с "Газпром", а миналата седмица внесе в парламента промени в закона за защита на конкуренцията. До момента обаче отговор нямало от страна на управляващите.

Oще по темата

Радан Кънев напомни, че ДСБ и СДС не веднъж са внасяли предложения за намаляване на ДДС върху лекарствата.

"Шокирани сме от изявлението на здравния министър Стефан Константинов, че  има резерви за намаляване тяхната цена с 50 на сто", посочи Кънев.

Ако това е вярно, според сметките на ДСБ, прави над 1 млрд. лв. годишно, които хората - най-вече болните и  възрастните, са платили от джоба си, твърди той.

Затова тъмносините ще поискат отговор какво е правило до момента правителството и защо не е забелязало тези резерви досега, а се сеща за тях, когато с помощта на Европейската комисия започва разследване на монополна структура на лекарствения пазар в България.

Състоянието на малкия и средния бизнес, както и реални мерки за подпомагането му, са били сред основните обсъждани теми от Националното съвещание на ДСБ, проведено в събота и в неделя в Хисаря, съобщи заместник-председателят на партията Светослав Малинов.

"ГЕРБ има всички възможности за подпомагане на малките и средни фирми, ако последва нашите идеи за директен сблъсък с монополите", подчерта той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

70

бай Промо

преди 12 години

Не знам защо всички се занимават с Костов. Защо не кажат нещо за Луканов напр. (как пробиха ВИП-а на аерогарата и какво са извозвали оттам) или може би за Виденов - как и защо ни докара до 3 долара заплата.Каквито и минимални и максимални работни заплати да конструират за грабеж комунистите, каквито и методики да си спретват докато не заработи икономиката (без никакви пробойни) никой няма да може да се оправи. Някои хора пипат неща, които нямат представа как работят ... и резултатите са налице.

69

П.Петров

преди 12 години

Какъвто и популизъм да извадят, няма да влязат в следващия парламент.Това, което направи Костов в комбина с БСП беше тотална разсипия и разграбване на всички производства в България . От българската промишленост останаха отделни цехчет

68

никола

преди 12 години

Това което направи Костов се нарича смяна на модела в икономиката,нещо което КОМПАРТИЯТА НЕ МОЖЕШЕ ДА НАПРАВИ,НЯМАШЕ КАПАЦИТЕТ И ЖЕЛАНИЕ. А НА ПИШЕЩИТЕ ТУК ЩЕ КАЖА ЧЕ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НЯМАМЕ ДРУГИ КАТО КОСТОВ.

fallback