Плевнелиев иска ред в бонусите. Снимка: архив, Булфото
fallback

Президентът Росен Плевнелиев се обяви за бонусите, но по точни правила.

„Хората в държавната администрация трябва да работят спокойно, по правила, да бъдат мотивирани, включително и с бонуси, за добре свършена работа“, категоричен е държавният глава.

Днес той се срещна  с ръководството на Синята коалиция, която беше първата от инициирания от държавния глава "месец на политическите консултации" с парламентарно представените сили.

"За добре свършена работа, по правила, аз съм за бонуси. Но нека е ясно, че и бонусите трябва да бъдат лимитирани, бонусът е добавка към заплатата, той не може да умножи заплатата по две или по три", категоричен е Плевнелиев.

Според него е абсолютно недопустимо ръководителите на агенциите сами да определят колко ще получава.
Президентът посочи , че това е срещу правилата и трябва да се наказва.

Oще по темата
Заради скандала с бонусите бяха отстранени шефката на НЗОК Нели Нешева и на Агенцията по вписванията Виолета Николова.

Може ли, когато един човек като д-р Нешева, който управлява милиарди на година - 4 млрд лв., носи огромна отговорност за всяка своя грешка, да получи 12 000 лв. бонус? Не само може, а трябва, според мен трябва да получи и повече“, посочи Плевнелиев.

„Защото, когато управлявате милиарди и носите огромна отговорност, трябва да получавате и съответната подкрепа“, допълни той.

По повод административната реформа и правилата за бонусите Росен Плевнелиев ще се срещне с финансовия министър Симеон Дянков.

Относно здравната реформа президентът обяви, че приоритет за него са електронната здравна карта, реформата в спешната помощ, темата за пазара на цени и услуги в здравеопазването.

Той анонсира още, че от следващата седмица започва срещи с министри по проблемите в ресорните им области.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

72

Витяз

преди 12 години

Роско, върни кофичката и лопатката на детето, стига си си играл на президент! Прибираме се.

71

Запознат

преди 12 години

Честито на всички които гласуваха за този Хамстер.Еми в НАП и Митниците не управляват а събират десетки милиарди за държавата пък никой не е казал добра дума за тях.Дано по скоро да дойде Първанов че иначе ще измрем при тия мутри.

70

Рали

преди 12 години

БРАВО-БОНУСИ за администраторите, а тези, които създават наистина необходимите за живот и оцеляване неща -на ***! БРАВО НА ПРЕЗИДЕНТА! БЮРОКРАЦИЯТА В СТИХИЯТА СИ! Е, ЗА ТОВА ЩЕ СЕ СВЪРШИ СВЕТА! ВСЕКИ ДА Е АДМИНИСТАРАТОР, А КОЙ ЩЕ РАБОТИ? И КАКВО ЩЕ ЯДАТ, ОБЛЕКАТ, ОБУЯТ И Т.Н. АДМИНИСТРАТОРИТЕ С БОНУСИТЕ СИ? ЩЕ СИ ГИ ЛЕПЯТ СЕЩАТЕ СЕ КЪДЕ, ЩЕ СИ ГИ ХАПВАТ ИТ.Н.

fallback