Снимка: Impact Press Group
fallback

Бившият вече директор на здравната каса Нели Нешева и отстранената заместник-министърка на здравеопазването Гергана Павлова си вършеха добре работата, но станаха жертви на популизъм.

Това заяви пред БНТ вицепремиерът Симеон Дянков, като подчерта, че по закон Нели Нешева има право да раздава бонуси до 25 % от приходите, а тя е раздала значително по-малко, включително и на себе си.

Вицепремиерът допълни, че това допълнително заплащане стимулира хората на държавна работа и защити шефката на НЗОК, както и заместник-министъра на здравеопазването Гергана Павлова като хора, които са вършили добре работата си, но са "изгорели добри хора" заради политическа спекула.

Той ще поиска депутатите да приемат спешно Закона за държавния служител, който е внесен в парламента още през ноември миналата година.

"Той ще направи прозрачни правилата за възнаграждения на служителите в държавната администрация", убеден е финансист №1.

Гергана Павлова е жертва на политическа спекулация. Така вицепремиерът коментира уволнението на зам.-министъра на здравеопазването, която отговаряше за лекарствената политика. 

Той заяви, че тя никога не е работила в "Софарма" и по никакъв начин не се е опитвала да лобира в полза на фармацефтичната компания.

Oще по темата

"Тя търпи критика, че не излезе и не каза от къде е дошла. Гергана Павлова никога не е работила за Софарма", категоричен бе той. Дянков посочи, че тя е работила за анализаторска фирма, която в последствие е била купена от Софарма, няколко месеца по-късно Павлова напуска фирмата.

Според министъра на финансите България не е застрашена от налагане на санкции от Европейската комисия заради лекарствената политика.

Преди ден стана ясно, че ЕК е отправила въпроси за незаконна държавна помощ към "Софарма" и "Софарма Трейдинг", които са собственост на Огнян Донев.

"Държавата никога не е субсидирала предприятието, а всички процедури, свързани с него, са минавали през обществена поръчка", категоричен бе Дянков.

Той подкрепя решението да се направи одит за ценообразуването на лекарствата у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

103

stoian79

преди 12 години

GERB-OSTAVKA!.GERB-OSTAVKA!.GERB-OSTAVKA!.GERB-OSTAVKA!.GERB-OSTAVKA!.GERB-OSTAVKA!.

102

Стария

преди 12 години

СПОМНЕТЕ СИ! Дянков обяснява на Борисов защо се вдигат цените на стоките в България!В целия свят се качват цените на храните, защото средната класа в света за последните десет години е нараснала десет пъти. Много китайци, много индийци, много бразилци благодарение на добрите политики там са по-богати и искат повече да ядат. Така че от тази гледна точка да се направи допълнителен анализ, който го има вече по света и в Европейската комисия, за да се подчертава, че това не е тема за България, това е световна тенденция, тя ще продължи. Разбрахте ли драги българи, кой ни подяжда?

101

Хабиби

преди 12 години

Всички,които си тръгват преди да са им изтекли мандатите са жертви на популизъм

fallback