Ивайло Московски. Снимка: Булфото

Поредица от концесии на ключови обекти се подготвя от правителството, каза в интервю за Investor.bg министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

В момента тече подготовка за отдаване на концесия на гражданските летища в София и Балчик, централната гара в София и гара Подуене, Централна жп гара Пловдив и на гарата във Варна.

При наличие на инвеститорски интерес могат да бъдат подготвени за концесиониране допълнително и други железопътни гари, коментира Ивайло Московски.

През тази година се предвижда да стартира и най-голямата инвестиция в пристанищна инфраструктура за последните години - изграждането на нов пътнически терминал от първо до четвърто корабно място на пристанищен терминал Бургас-Изток.

Прогнозите на министерството показват, че само за първата половина на 2012 година по ОП „Транспорт“ се очаква да бъдат разплатени над 590 млн. лева, отбеляза Ивайло Московски.

Тази година предстои провеждането на търговете за изграждане на дигитални магистрали за широколентов достъп до интернет в селски райони, обхващащи 92 общини в страната, посочи още министърът.

Какво ще се случи със строежа на магистралите, метрото в София и другите ключови инфраструктурни проекти в транспорта може да видите в пълното интервю с министър Московски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase