Председателят на Комисията по досиета Евтим Костадинов. Снимка: Булфото
fallback

Досегашният председател на Комисията по досиета Евтим Костадинов ще бъде подкрепен от ГЕРБ и парламентарното мнозинство и ще бъде номиниран за нов председател на Комисията по досиетата.

Това обяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов на форум "Комисия по досиетата: Равносметката".

Мандатът на сегашната Комисия по досиетата изтича през април 2012 г.

"Искам категорично да заявя, че днешното мнозинство в българския парламент ще продължи и ще заложи с необходимия кредит за продължаване на започнатото през 2007 г. от досегашната комисия", обоснова подкрепата си за Костадинов МВР шефът.

По думите му НС скоро ще започна процедурата по избор на новата комисия, за да може тя да започне своята дейност след изтичане на мандата на сегашната.

"Евтим Костадинов е човекът, който получи подкрепата на мнозинството в 40-ото Народно събрание и той не се поколеба. Трябва да знаем каква е истината за кредитните милионери, за банкерите, за висшия адвокатски състав и за ръководителите на учебните заведения.

Всеки един от нас трябва да знае историята си, така че Комисията по досиетата ще получи политическата подкрепа на управляващата партия. България се нуждае от истината и всичко, което се е случвало в държавата, ние трябва да го предоставим на историците и на българската общественост", категоричен бе Цветанов.

Вътрешният министър похвали Евтим Костадинов и членовете на комисията, че са показали изключителна обективност за времето на прехода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Евтим

преди 11 години

Самият Станишев подбра членовете на Комисията по досиетата, като БСП е с най-много представители четирима. За председател бе назначен депутатът от БСП Евтим Костадинов, чиято биография е крайно съдържателна преди промените е милиционер в град Толбухин, през 1988 г. завършва Висшата специална школа на МВР, в периода 1992-1995 г. е управител на охранителна фирма и участва в приватизацията, от 1995 до 1997 г. е шеф на РДВР-Добрич, след което е избран за депутат от БСП.

35

Анонимен

преди 11 години

Та нали Костадинов е милиционер и ни направи за смях пред света. За какво отваряне на досиета говорим. Колко шестака разкриха. И защо само на определени лица, а не се отворят всички досиета. И да се публикува списъка им. Тогава и няма нужда от комисия. ГЕРБ се подиграва с нас и е крайно време да си събира парцалките. БСП поне се знаят какви са и не всички са били милиционери.

34

Смех

преди 12 години

Главните досиета изгоряха по време на подпалването на партииния дом.Пак ни управляват същите но са по-богати и ни станаха работодатели.

fallback