Снимка: архив Булфото
fallback

Държавата незабавно да започне преговори с "Газпром" за предоговаряне на условията и цените на доставка на природен газ, поискаха от ДСБ.

Тъмносините смятат, че цената на синьото гориво може да падне с минимум 10%.

Председателят на групата на тъмносините в Столичния общински съвет Димитър Бъчваров обясни, че това вече е направено в четири европейски държави, членки на ЕС.

Той допълни, че в момента 90% от домакинствата у нас са затруднени заради ръста на цените на стоките и много тежката зима.

Миналата седмица министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков призна, че страната ни плаща много високи цени за синьото гориво.

Той обясни още, че промяната в договора за доставки на природен газ от Русия, направена от предишния министър на енергетиката Румен Овчаров, до момента ни коства повече от 2 млрд. лева.

Според него в предишния договор, подписан от Евгений Бакърджиев, цената на газа се е определяла много по-прозрачно.

На пресконференцията днес, Бъчваров отново обвини Румен Овчаров за цените на газа. Тъмносиният общинар смята, че Овчаров е преподписал договора с  "Газпром" без всякакво основание, за да се облагодетелства едностранно БСП.

Димитър Бъчваров засегна и проблема с цените на бензина и дизела. Той посочи, че в момента цената на дизела е по-ниска в седем страни от Европейския съюз.

Според него правителството е абдикирало пред проблемите с "Лукойл" "по един начин, който показва колко е слаба държавата".

От ДСБ ще предложат на кабинета законопроект, който да регулира цените на горивата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

:]

преди 12 години

Българските посредници ви обират, а не руснаците:) Жалко племе са българите:]

62

до никола

преди 12 години

червената мумия е твоят вожд Костов който гласува в НС заедно с БСП и ДПСно не си дорасъл да го проумееш - сигурно докато е учил за криптовчик в Украйна Кременчуг - ти си бил в мъдете на татко ти

61

до Тъпанар 76

преди 12 години

( Бъки Фанфаро договор за 80 долара за 1000 метра) - селянин пъпчив тея 80 долара като комисионна на Бакърджиев и Костов ли ги смяташ или обща цена ? *** си че чак вдлъбнатНаправи си справка

fallback