Герт Вилдерс. Снимка: Reuters
fallback

Министерството на външните работи не може да приеме, че една от държавите основателки на ЕС толерира насаждането на омраза, дискриминация и ксенофобия. Това противоречи на Хартата и на основните правила на ЕС.

Така говорителят на МВнР Весела Чернева коментира за БТА инициатива на Партия на свободата на Герт Вилдерс, която представи специален сайт, на който холандските граждани да изпращат своите оплаквания от източноевропейците.

Това показва проблем в самата Холандия, но е и заплаха за целия Европейски съюз и за неговите ценности, посочи Чернева. Призоваваме правителството на Холандия да се разграничи от тази инициатива на Партията на свободата и да предприеме съответните мерки, добави тя.

Тази наша позиция беше изразена днес от заместник-министъра на външните работи Константин Димитров пред посланика на Нидерландия у нас, каза говорителят на МВнР.

Oще по темата

Българската държава обмисля вариант да сезира европейския омбудсман, евентуално Европейската комисия също така, ако се налага този въпрос да бъде обсъден на Европейски съвет, посочи Весела Чернева.

Днес румънският вестник "Евениментул зилей" съобщи, че румънското министерство на външните работи обвинява холандската крайнодясна Партия на свободата на Герт Вилдерс в дискриминация заради сайт, насочен срещу източноевропейците.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

156

яна

преди 12 години

Чувала съм че лреди много години сме дали на Холандия българска земя с камиони и влакове Знае ли някой нешо ло този вълрос

155

istinata

преди 12 години

Abe , bratja balgari, zashto se obigdate ot holandskija sait ?? Toi e napisan protiv bandite zigani .Naprimer,tam pishe za nai-goljamata organizirana ziganska banda ot Ruse--55 zigani .Balgari, vie ste podvedeni ot balgarskite medii ,prevoda na saita e nepravilen .Nashite politizi se pravjat na obideni momi, ug deskriminazija i ala bala, a holanzite ne sa protiv dobrite chugdenzi, a sa protiv ziganskija teror !!!

154

Хехе

преди 12 години

Холандия , Дания , Финландия, Норвегия първи се присъединяват към Хитлер и стават съюзници с него. Заедно с техните войски е нападението на Русия. Голяма част от хората в тези страни имат чисто фашистки настроения. От къде се корени това не знам ,но наводняването на тези страни не само с *** ,но и с успели да минат през нашата държава араби , перси и какви ли не ислямисти ,определя отношението към нас. Читави българи мнозинството от тях просто не са виждали.

fallback