Премиерът Бойко Борисов в село Бисер. Снимка: БТА
fallback

1 000 000 лева от държавната субсидия на ГЕРБ ще бъдат отпуснати и дарени във връзка с трагедията, сполетяла жителите на село Бисер, община Харманли.

Решението е взето от Изпълнителната комисия на ГЕРБ, съобщиха от партийния пресцентър. "Средствата се отпускат с оглед на подпомагане и съпричастност към пострадалите", се посочва в съобщението.  

„Това е нашата лична помощ към хората, за да могат пострадалите да възстановят домовете си. Все пак 1 милион лева от нас като партия са доста пари. Главно са пострадали кирпичени постройки. Ще им помогнем, плюс това, което ще е от Европейската комисия, плюс това, което ще дадем от държавния бюджет", коментира премиерът Бойко Борисов пред Дарик радио.

Oще по темата
Изпълнителната комисия на ГЕРБ обаче ще контролира разходването на средствата, уточняват от партията. 

Наводненията в цялата Хасковска област взеха осем жертви. В село Бисер загинаха жена и трима мъже. 73-годишен жител на село Лешниково пък получи инфаркт при вида на давещите се животни в двора му.

Край маджаровското село Бориславци смъртта застигна двама съпрузи. Друго семейство пък бе пометено с автомобила си от водната стихия край село Иваново.

Още двама души от село Бисер се издирват от снощи, но все още не са открити.

Утре, 8 февруари, е обявен национален траур в памет на загиналите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

444

венко

преди 12 години

бойко трябва още няколко милиона да приготви, за следващите наводнения, а също и за пенсионерите и за болните деца, и за младите безработни, и за фалиралите фирми

443

Георги

преди 12 години

Не ме е яд че ни управляват 22 години бездарници или простаци,откровени престъпници или ***.Яд ме е че не се намери един свестен човек който да милее за народа си повече от за самия себе си.България не е бедна страна,а в бедна я превърнаха управниците ни и още по лошо в народът ни се превърна в беден душевно ,злобен и завислив.За политическите партии се дават от бюджета (от дабъците на всички нас) 11 милиона лева Месечно.Нужно ли е това-да спонсорираме върхушката която ни убива всеки ден.

442

Анонимен

преди 12 години

ти колко даде нещастен комунист да ядете ха ахмет доган ккккуууу рррррр ааааа

fallback