Снимка: Impact Press Group
fallback

Скандалът с помилванията е отмъщение на премиера Бойко Борисов. Така смята предишният вицепрезидент Ангел Марин. 

„Отмъщение от Борисов за това, че аз му дадох такава квалификация какво представлява той – че той е позор за България. И отмъщение на тези, на които не съм удовлетворил молбата – ходатайството, искането за помилване или за българско гражданство”, заяви още той пред  bTV.

Марин обясни, че е помилвал 533 души, а е отказал помилване на 8628 души.

„Като се сметнат техните близки, познати, покровители, тези бандити, които си имат банди, колко много стават хората, които ме ненавиждат за това, че не съм намалил присъствието им в затвора”, посочи той.

Oще по темата
 Според него с този измислен скандал се цели да се заличат другите скандали.

„На управляващата партия и на заемащия длъжността министър-председател Борисов е коронен номер да отричат всичко, направено от другите. Техен обичай е да очернят всички други, които преди това са били във властта и тези, които не са с тях”, коментира още Марин.

Според него има опит да се прикрият гафовете в борбата срещу престъпността, като се измисли, че вицепрезидентът „имам някакво едва ли не добро отношение към престъпниците”.

„Помилването е един акт на справедливост и на милост към хората, които са попаднали в такова положение, и на тях трябва да им се помогне”, заяви Ангел Марин.

Според него е жалко, че министърът на вътрешните работи не може да разбере това.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

143

умерен

преди 12 години

Дедето 10 години кешираше помилвания на бандити и ръгаше секретарката си,сега се сети за чест и достойнство да го *** у червената шапка....

142

outsider

преди 12 години

Марин е прав, но какво друго може да се очаква от една бивша мутра с пожарникарско образование, избрана заминистър-председател.

141

Марин

преди 12 години

Отказах помилване на 8628 защото не си платиха, 533 си платиха и сега са си на свобода :) Аз къща строя, парите на улицата ли съм си ги намерил, а?

fallback