Снимка: БТА
fallback

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов отрече категорично полицейската акция "Р.А.Л.И.Ц.А." да е кръстена на съдията от Софийския градски съд Ралица Манолова.

"Проблем е, ако някой се припознава", отсече МВР шефът.

Операцията, при която бе задържан Валентин Янев – Вальо Бореца, стана поредният повод за скандал между магистратите и МВР.

Oще по темата

Вальо Бореца бе арестуван с още трима души при зрелищна акция в "Горубляне" за заплаха за убийство и рекет.

Името на акцията поразително съвпада с името на съдията, която е гледала мярката на Янев по друго дело и го е пуснала под "домашен арест".

Според МВР обаче името на операцията "Р.А.Л.И.Ц.А." е абревиатура от думите - рекет, алчност, лицемерие, изнудване, цинизъм и анархия.

От Съюза на българските съдии (СБС) обаче реагираха остро. Те заявиха, че акцията дава знак на съдиите, че ако вземат решение, което не се харесва на МВР, срещу тях ще последва поименна агресивна и манипулативна атака.

СБС определи акцията като опит за грубо нарушаване на независимостта на магистратите.

Днес Цветанов се защити и заяви, че в МВР нямало как да си помислят да кръщават акции на имена на съдии.

"Отнасям се с огромно уважение и респект към българския съд, защото не може за единични случаи да хвърляме петно върху целия съсловен апарат от съдебната система", изтъкна Цветанов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

77

pachangel

преди 12 години

Цветарките и отново показаха какви кухи *** са но докато има кой да ги избира така ще е.

76

Анонимен

преди 12 години

Цветанов ,всяко едно нищожество обуто с черна тога трябва да ходи като замаяно,на тръни и в страх само така ще има добро правораздаване от тези съдийски темерути и смешници Протестирали името салгай по 5 човека екип за следене на всеки съдия в бг и ги приключвай един по един в затвора .По нещастни и корумпирана *** от бг съдиите няма в цял свят

75

Анонимен

преди 12 години

Човекът от снимката за наше нещастие въобще не е с всичкия си! Жалко. Най-вече за повярвалите на заблудата ГЕРБ. Нима някой си мисли, че обслужващият персонал на другарите, каквито са 90% от Герберите, са способни на нещо градивно?

fallback