Джонатан Алън Снимка: БТА
fallback

Новоназначеният посланик на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия Джонатан Алън връчи aкредитивните си писма на президента Росен Плевнелиев.

Дипломатът стана популярен в медиите, след като живя 4 седмици при българско семейство в Пловдив, за да научи добре езика и да се запознае с традициите.

Алън сподели също, че харесва българските баници и се „оплака“, че от тях е наддал 5 кг. Дипломатът разкри още, че харесва домашната ни ракия и вино, както и чалгата.

Той разказа, че домакинята, в чийто дом живял, обича тази музика и всеки ден я слуша и гледа. От фолк певиците пък най-много му допадала Мария.

Алън е роден през 1973 година. Заемал е различни длъжности в системата на британското външно ведомство, където постъпва през 1997 г., сред които директор на Департамент "Източна Африка и регион на Големите езера" /2009-2011/.

Бил е началник "Анализи, информация и комуникация" в Службата по сигурност и антитероризъм /2007-2009/; заместник-директор на Департамент "Международни отношения" /2006-2007/.

В периода 2003-2006 г. е работил в постоянното представителство на Обединеното кралство към ЕС в Брюксел.  Женен е за Елизабет Патриша Алън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

85

Анонимен

преди 12 години

Изглежда умен и симпатичен, а това, че ни хвали е съвсем професионално, все пак е дипломат от кариера, а не като някой наши дипломати, които са певци, поети и "продавачи в плод и зеленчук". Дано имаме късмет, и този дипломат направи добри дела за България.

84

ас

преди 12 години

Пресметлив дипломат е господина.За да живее и отреагира адекватно,той опознава средата.Малко негови колеги имат същия подход.

83

НЕВЕРОЯТНО

преди 12 години

ВМЕСТО ДА ВНЕСЕМ НЕЩО ДОБРО ОТ ЕВРОПА, ЯВНО ЗАПОЧВАМЕ ДА ИЗНАСЯМЕ ЧАЛГА ЗА ТАМ.ПРЕДСТАВЯМ СИ АЗИС ИЗНАСЯ КОНЦЕРТ НА УЕМБЛИ?НАКЪДЕ ПО ДЯВОЛИТЕ Е ТРЪГНАЛ СВЕТЪТ?

fallback