Снимка: архив, Булфото

Разрешително за два пистолета и нарезна карабина е получил от полицейската служба КОС в Перник криминално проявеният Стойчо Стоев-Чочо, признал за убийството на Мирослава. Това стана ясно вчера след заседанието на вътрешната парламентарна комисия, на която бяха изслушани вътрешният министър Цветан Цветанов, главният секретар на МВР Калин Георгиев и шефът на ГДБОП Станимир Флоров за случая “Перник” и полицейското насилие, пише “Труд”.

“Не получих ясен отговор, след като в МВР има база данни за законно регистрираните оръжия, направено ли е проучване с какво оръжие разполага този човек? Такава проверка отнема 5 минути. Премиерът Борисов беше прав, като каза: “Слава Богу, че не стана “Белите брези” 2!”, заяви депутатът от БСП Михаил Миков, бивш вътрешен министър от кабинета “Станишев”.

Още по темата

Христо Бисеров от ДПС нарече “странно” това, че Флоров и Калин Георгиев не са могли да обяснят дали полицаите от ГДБОП, влезли в дома на Чочо, са знаели, че той има три оръжия. “Главният секретар каза, че ще ни изпрати този отговор писмено. Той дори не можа да отговори дали вътрешната проверка по случая е проучила това обстоятелство. Ако те не са знаели, това е грубо нарушение на процедурите. Ако са знаели обаче, нещата стават много по-сериозни”, смята Бисеров.

“Не стана ясно защо оръжието не е било отнето”, потвърди и шефът на ДСБ Иван Костов. Той сподели притеснението, че “това самоубийство ли е, какво е”, практически скрива реалните извършители. “От МВР твърдят, че имат някакви доказателства, но не знам дали те ще издържат в съда”, допълни Костов и заяви, че са ги залели с неясна информация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase