След нападки от Цветанов Костов го нарече страхливец. Снимка: БТА
fallback

Опозицията се готви за вот на недоверие към правителството заради случаите с полицейско насилие.

Тя настоява да бъдат създадени две анкетни комисии, да бъде изслушан премиера Бойко Борисов и за оставката на вътрешния министър Цветан Цветанов.

Ако тези инициативи бъдат блокирани и продължава агресията срещу опозицията за това, че иска отговори за скандалните случаи, на преден план излиза вот на недоверие, категорични са опозиционните партии в парламента. 

Депутатът от Синята коалиция Йордан Бакалов обвини пред bTV министър Цветанов в това, че умишлено е командировал в чужбина висши служители на МВР, които вчера е трябвало да бъдат изслушани от специална комисия във връзка със случаите в Мировляне и Скравена.

Сред тези служители е и самият главен секретар на МВР Калин Георгиев.

Oще по темата

"Уволнения няма след случая с малтретираното семейство в Мировляне. Шефът на Второ РПУ беше с временна заповед, така че преместването му не може да се счита за уволнение", заяви Бакалов.

Депутатът от БСП Ангел Найденов също спомена случая в Мировляне, заедно с убийството на Мирослава от Перник в началото на месеца, както и оплакването на момчетата от Скравена, че са били бити от полицаи.

„Дори да са само тези 3 случая, имаме всички условия да поставим въпроса за политическата отговорност на министъра на вътрешните работи. За съжаление не трябва да забравяме, че има цяла една поредица от подобни случаи в Кърджали, Търговище, Варна и т.н.

Трябва да бъдат подложени на кръстосан разпит от парламента не само Цветан Цветанов и Калин Георгиев , но и премиерът. Тази тема се нуждае от изясняване докрай”, категоричен бе червеният депутат.

Според Христо Бисеров от ДПС основната характеристика на дейността на МВР е бруталността и агресивната некомпетентност, което е прецедент в управлението досега.

„Над това нещо има две шапки. Едната е политическа в лицето на министър и премиер. Премиерът вече се опитва да се разграничи, но се оказва, че не може. Много е голяма зависимостта му от вътрешния министър. Цветанов пък освен политическото ръководство, е поел и професионалното ръководство на МВР, т.е. това ведомство няма реално главен секретар, тъй като Цветанов решава и дърпа конците за всяка акция“, смята Бисеров. 

По думите му другата шапка над МВР е прокурорската, която пазила полицейското насилие.

„Имаме десетки осъдени в Страсбург, но нито един от тях не е изправен на съд от прокуратурата”, заяви Бисеров.

Анастас Анастасов от ГЕРБ от своя страна подчерта, че изразеното от опозицията мнение, че полицейското насилие се толерира от политическа партия, е абсурдно.

„Търсят под вола теле... Пробваха да очернят Борисов, пробваха с Дянков, сега въртят на шиш Цветанов и ще се опитват всячески да го компрометират с политическа цел”, коментира депутатът от управляващото мнозинство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

108

Анонимен

преди 12 години

Така наречената опозиция са *** до ушит еи нямат работа в Парламента ,а по затворите....крадци на прехода -кумунета,турци и Лостоф

107

Анонимен

преди 12 години

Не го ли разбрахте бе герберчета, Боко не е алтернатива на Серго, а неговото продължение???! А е генерал, щото агент Гоце го направи такъв за един ден... Преди това беше обикновен пикльо-лейтенант...

106

до #122

преди 12 години

Мислещите хора,рано или късно,се отърсват от заблудата си! Ти за тях не бери грижа! Като мразиш комунистите защо повтаряш,като папагал лъжите им за Костов?Защо не кажеш за комуниста-охранител,как бръсне без ***?Не казваш,защото си от най-заблудените му фенове, т.е.при вас вход за мисъл ЗАБРАНЕН !!!!!

fallback