Ген. Кирчо Киров. Снимка: Булфото
fallback

Ръководството на Националната разузнавателна служба е освободено.

Двама офицери са назначени на поста "заместник-директор", единият от тях ще изпълнява временно длъжността на директор, докато бъде избран нов шеф на разузнаването, обяви военният министър Аню Ангелов и отказа да назове имената им.

Oще по темата

Генерал Кирчо Киров е освободен от военна служба и от поста си на ръководител на НРС.

Двамата му заместници – ген.-майор Людмил Ангелов и полк. Звездомир Пенков, също са освободени.

По-рано днес след първата официална среща между президента Росен Плевнелиев и премиера Бойко Борисов държавният глава обяви, че ще има промени в ръководството на Националната разузнавателна служба.

Борисов и Плевнелиев обаче отказаха да обявят евентуалните заместници на Киров, Ангелов и Пенков.

По-късно в коментар за рокадите в НРС премиерът заяви: "Генерал Киров - разговарях с него, тъй като още веднъж казвам, той близо 10 г. ръководи разузнаването и е правилно такива хора да бъдат поставяни известно време на държавна работа, за да могат през това време тайните, които знаят, простичко казано – да ги забравят. Затова съм му предложил - на мястото на Йовчев (бившият шеф на ДАНС Цветлин Йовчев вече е съветник на президента по националната сигурност) да дойде съветник в Министерски съвет".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

rumen221

преди 12 години

ДА ВИДИМ...ДА ВИДИМ СЕГА КОЛКО ПОРАЗИИ... МОГАТ ДА НАПРАВЯТ ЗА "ЕДИНИЦА" ВРЕМЕ...И КОЛКО КОФЧЕГА ЩЕ ДОЙДАТ ОТ ЧУЖБИНА...

35

гОЦЕ

преди 12 години

мЪКА,МЪКАААА - ОТИДОХА МИ КОЛЕГИТЕ ОТ ДС В ПЕНСИЯЯЯЯ, И ПОСЛАНИЦИТЕ МИ И ТЕ ГОРКИТЕ НЯМА ДА ЦОЦАТ ДЪРЖАВНИ ПАРИЧКИ И ДА РАБОТЯТ ЗА ПУТин ОЛЕЛЕЕ ТРАГЕДИЯЯЯ

34

Булдозера

преди 12 години

С две думи - "номенклатурен кадър". Може да е най-големия некадърник, но до живот- чиновник ще бъде .

fallback