Снимка: Булфото
fallback

"Министър Дянков прави нов опит да се подиграе с неуморния, денонощен труд на служителите на МВР! Ние все още чакаме отговор на писмата ни с искане за среща с него, преди поредната му медийна изява с нови неаргументирани идеи".

Това се чете в специално писмо до медиите на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР), в което синдикатите изразяват своето недоволство от намерението на финансовия министър да ореже отпуските на униформените.

Сега служителите в МВР имат право на 30 дни редовен платен годишен отпуск. Освен това им се полага и допълнителен отпуск за годините трудов стаж, за полагане на труд извън работно време, както и за отпуск след добре свършена работа. Според Дянков в бъдеще в МВР най-вероятно ще се разделят с почивките за извънреден труд.

"Заявяваме, че няма да допуснем и ще се борим с всички възможни законни средства срещу това управленско безумие!", посочват в своята декларация полицейските синдикати.

Те са категорични, че е недопустимо да се вземат подобни решения, които засягат професионалните права на служителите в МВР, без участието на полицейските синдикати.

"Това изказване е в пълно противоречие с декларираните писмени гаранции от министъра на вътрешните работи – Цветан Цветанов от края на месец ноември 2011г. за "запазване на социалните нива на защита", посочват от СФСМВР.

"Господин Дянков, национално безотговорно е по този начин да се всява напрежение сред служителите от Сектор "Сигурност". Напомняме Ви, че е в сила поканата ни за пряк диалог, в резултат, на който ще Ви се изясни ситуацията в Сектора", завършва писмото на полицейския синдикат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

81

да ти кажа

преди 12 години

какво пазиш ти бе, висиш във фейсбука и гепиме по цяла нощ и млатиш *** като обезумял, ама иначе пазел.. сигурен съм че и кола нямаш даже *** герберски

80

да ви питам

преди 12 години

остана ли нещо за пазене;ние сами си се пазиме колите сме ги прежалили и стоят по тротоарите до оцеляванегледаме да не пречиме ако влезнат да ни грабат така че може да остават по един квартален за зор заман а другите по родните места.

79

Анонимен

преди 12 години

"...полицаи и военни получават болнични на сто процента от заплатата си !"Глупости на буци и в каруци. Това в кой нормативен акт го прочете, че да си търся разликата в болничния до заявените от теб 100 % ??Завистливо племе е българина. И не особено интелигентно. Чуждата кокошка - все *** му се вижда. Особено, ако е полицейска ***... Полицаите взимат 100% болнични, безплатно говорят по телефона, от енергото не им искат пари за ток, в магазина сирене без пари им дават.... Та, така...

fallback