Снимка: Impact Press Group

ДСБ оцени словото на Росен Плевнелиев при стъпването му в длъжност „като изключително силна президентска реч, която подобава на премиер с ясна визия“ 

„Такава реч не сме чували със сигурност откакто министър-председател е Бойко Борисов“, заяви заместник-председателят на партията Светослав Малинов.

Според него в президентската реч е имало ясна програма пред българското правителство, която е добре да бъде претворена в дела.

Затова тъмносините съветват новия държавен глава да използва всички възможности по Конституция, за да реализира заявените приоритети.

От ДСБ припомниха, че на втория тур на президентските избори са дали подкрепата си за Росен Плевнелиев и затова искат сега да проверят неговите най-добри намерения.

Тест за държавния глава е да свиква Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) поне веднъж на три месеца, отбеляза Светослав Малинов. Като една от неотложните теми, които според ДСБ трябва да бъде разгледана в КСНС, е финансовият пакт.

Още по темата
Зам.-председателят на ДСБ коментира и случая с акцията в Мировяне, при която потърпевши се оплакаха от полицейско насилие, а премиерът Борисов поиска наказания в МВР.

„Забелязваме с тревога сигналите за полицейско насилие, снели сме доверието от министър Цветан Цветанов отдавна, искаме оставката му и се надяваме да има действия в тази посока“, отсече Светослав Малинов.

ДСБ са стъписани от мащабите на комунистическото проникване в ръководните органи на религиозните общности и особено в Светия синод на Българската православна църква. 

Агентите на бившата ДС от различните вероизповедания у нас, чиито имена бяха разкрити от комисията по досиетата, не могат повече да упражняват своите длъжности в църквата и в изповеданията, тъй като са загубили авторитета си на духовни водачи, смятат тъмносините.

От партията настояват сега, след като Българската православна църква е "освободена от скритата зависимост" от бившия репресивен апарат, както и останалите религиозни общности, да осъдят открито комунистическия режим и да отдадат почит на загиналите заради вярата си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase