Снимка: архив Булфото
fallback

БСП подкрепя стачката на миньорите от “Мини Марица Изток“, заяви председателят на партията Сергей Станишев на пресконференция на “Позитано“ 20.

“Протестът е резултат от лъжите и неспазените ангажименти на правителството. Хората се чувстват излъгани, нормално е да протестират“, допълни Станишев.

Според социалистите ГЕРБ са довели икономиката до стагнация, а българските граждани -  до бедност. По думите на Станишев правителството не само не успява да се пребори с кризата, но и я задълбочава.

„Икономическата политика на страната се свежда само до бюджетни баланси, което не е лошо, но е крайно недостатъчно. Тези баланси освен това се постигат чрез орязване на социалните привилегии на най-нуждаещите се, а не с приходи в хазната“, заяви експремиерът.

Според социалистите растежът на икономиката в страната е толкова нисък, защото цари пълна несигурност и бизнесът не може да планира действията и вложенията си.

“Криза няма само за Бойко Борисов, Симеон Дянков и близките до тях кръгове“, заяви Сергей Станишев. По думите му все по-ясно се вижда, че ГЕРБ защитава определени икономически интереси. Като пример за това Станишев изтъкна казуса с “Лукойл“ и инсталирането на задължителни нивомери на бензиностанциите, което ще фалира малките и средни бензинджии.

Парламентарната група на социалистите ще поиска и изслушването на Борисов в парламента  относно позицията на България за кризата в еврозоната и новия европейски договор за финансова стабилност.

Заместник- председателят на БСП Ангел Найденов заяви, че е нелепо ГЕРБ да се хвали, че безработицата в страната е 11%. “България се нарежда на 5-то място в Европейския съюз по ниво на безработицата“, каза той.

По време на парламентарната сесия БСП ще направи всичко възможно да наложи мораториум върху добива на шистов газ. Социалистите ще настояват и за местни референдуми в районите, където предстоят сондажи.

Друга основна задача пред левицата ще бъде промяна на изборното законодателство. По думите на Найденов законодателство в сегашния му вид е претърпяло пълно фиаско на президентските избори.

Като доказателство за думите си от БСП посочиха доклада на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. В документа се посочва, че в работата на Централната избирателна комисия липсва достатъчна прозрачност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

217

T.N.T.

преди 12 години

SEREGEI4O DA SI PRIZNAE DOKATO BE6E PREMIER,KOLKO DESETKI MILIONI NABUTA NA BIZNESMENKATA,ZA KOQTO POSLE SE OJENI.KRADLIVI (W MILIONI) 4ERVENI LICEMERI.S G%CEVOTO LAINQNO PRAVOSADIE...DERAT NI JIVI.BEZNAKAZANOST BEZO4IE SA6TIQ LAINQN KOMUNIZAMOT SINOVE I WNUCI NA BANDITSKO PARTIZANSKATA 4ERVENA 6AIKA.

216

T.N.T.

преди 12 години

BOGATI LICEMERNI BSP KOMUNISTI--BEDNI HORA.TOVA E ZADUNAISKA BALGARIQ.

215

Анонимен

преди 12 години

КОМУНИСТИТЕ УМИШЛЕНО НИ ТРЕТИРАХА КАТО *** ПО ВРЕМЕТО НА ТАТО... СЪЩО КАТО В СЕВ.КОРЕЯ СЕГА ... ЗАЩОТО БОГАТИЯ ЧОВЕК Е НЕЗАВИСИМ И СВОБОДЕН ... БОГАТИЯТ МИСЛИ И ТВОРИ , А ТОВА НА КОМУНИСТИТЕ ОТ БКП/БСП НЕ ИМ СЕ НРАВИ , ЗАЩОТО НЕ МОГАТ ДА ТЕ МАНИПУЛИРАТ...ТОВА ИМ Е ГОЛЕМИЯТ ПРОБЛЕМ . "КУЧЕТО ЛАЕ , СПОРЕД ТОЯГАТА" . ЗАТОВА ПЛАЧЕ УКРАЙНЕЦА , ЧЕ Е ИЗПУСНАЛ ВЛАСТТА И ВЪЗМОЖНОСТТА ДА ПРАВИ ХОРАТА НА *** ...

fallback