Снимка: архив Булфото
fallback

БСП няма да се откаже да оспорва законността на местните избори в столицата.

След като Административният съд в София отказа да касира вота, от левицата се готовят да обжалват решението пред Върховния административен съд.

Социалистите посочиха, че при разглеждането на делото не са били допуснати доказателства за нарушения в изборния процес.

От БСП поясниха, че сложността на изборните документи по действащия Избирателен кодекс допуска много големи грешки в изборните книжа, които могат да се коригират от длъжностни лица.

Oще по темата

Общинският съветник от БСП Борис Цветков обясни, че разполага с много доказателства за разминаване в броя на подписите в изборните книжа и отчетените гласове.

Според червените, ако резултатите в столицата не били манипулирани, БСП щели да имат 16 общински съветници, а СДС - 7, вместо сегашните 8.

Общинският съветник от БСП Георги Кадиев и бивш кандидат за кмет на левицата за София заяви, че нямало никакво занчение как гражданите гласуват - управляващите определяли вота.

Кадеив призна загубата си на изборите, но заяви, че решението на съда е отказ от справедливост.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Долу БСП!

преди 12 години

Тия от БСП/БКП за много големи балъци ни имат! То по принцип би трябвало всички избори направени през периодът 1944- 1989 година да бъдат анулирани. Навсичкото отгоре БСП по време на изборите през 2011 година масово купуваха гласове! Аз мисля че поне 40% от всички техни гласове са били купени. Да не забравяме скандалните парламентарни избори през 2005 година кагато *** гласуваха по четири- пет пъти за БСП и ДПС! Кадиев е като крадецът който вика хвани крадеца!

41

Анонимен

преди 12 години

И ДА ВИ КАЖА АКО СА КУПИЛИ ..НЕКА ..ПО ДОБРЕ ТАКА ЩОТО ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ КОИ ДРУГИ ПАК ЩЯХА ДА НИ ЯХНАТ .А ДА СИ ГОВОРИМЕ ЗА ДЕМОКРАЦИЯ СЛЕД ВСИЧКИ ТИЯ ГОДИНИ ..АЙДЕ ДЕ

40

яа

преди 12 години

Изборите си бяха манипулирани и купени от Герб това е ясна и на малките деца.Неможе да се отрече факта,че доста хора все пак гласуваха за тях но и доста се отказаха от тях и за да компенсират тези дето се отказаха те купиха пак толкова .

fallback