Снимка: БСП

Председателят на БСП Сергей Станишев си пожела през новата година лудостта да се оттегли от обществения живот и на власт в България да дойде нормалността. Това стана на традиционното теглене на късмети от червената баница на "Позитано" 20.

Станишев заяви, че има усещането, че през последните две години и половина живее във виртуална реалност, която няма нищо общо с действителността.

"Време е в България да се установи истински диалог за икономиката, политиката и всички значими въпроси. Манипулацията на самозабравилата се власт трябва да приключи.

Правителството твърди, че иска да изкара целия си мандат, но все по-ясно виждаме, че ГЕРБ се подготвят за предсрочни избори. Изключително важно е тази година БСП да бъде една адекватна и добре аргументирана опозиция", допълни червеният лидер.

Бившият премиер отправи пожелания за новата година и към сегашния министър-председател Бойко Борисов.

"Време е към края на мандата си Борисов да започне да мисли за собственото си наследство и да спре да се занимава с това на Тройната коалиция", допълни лидерът на социалистите.

През новата 2012 година на Станишев му предстои да се гмурне в ново поприще, стана ясно от баницата с късмети.

Ако се вярва на съдбата, той ще остане на ръководна длъжност, но ще изразява възгледите си не от трибуната на парламента, а като главен редактор на вестник.

Късметът пък отреди на народния представител Мая Манолова нови върхове в кариерата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase